omniture

GWM Memperkenalkan Platform 4WD E-Hybrid Generasi Seterusnya, Hi4 pada Hari NEV

GWM
2023-03-15 02:12 60

BAODING, China, 15 Mac 2023 /PRNewswire/ -- Pengeluar kereta terkemuka China, GWM, pada Hari NEV Pintar, telah melancarkan platform teknologi hibrid terbaharunya, Hi4 (Hybrid Intelligent 4WD), menampilkan teknologi rangkaian kuasa berasaskan EV termaju yang direka untuk mengoptimumkan kecekapan dalam semua keadaan jalan raya dan senario pemanduan.

 

GWM telah terus memperdalam tenaga baharu dan susun atur pintarnya, dengan susun atur rantaian industri lengkap kenderaan, meliputi seni bina hibrid, bateri kuasa, tenaga hidrogen, teknologi pemacu elektrik, kabin pintar, pemanduan pintar dan casis pintar.

Platform Hi4 menampilkan dua rangkaian kuasa dengan kuasa sistem maksimum 340 kW, meliputi model kenderaan kelas A-C. Rangkaian kuasa e-hibrid mencapai kecekapan terma terkemuka industri sebanyak 41.5%, yang dijayakan oleh sistem pembakaran termaju, suntikan terus tekanan tinggi dan teknologi peredaran semula gas ekzos tekanan rendah. Selain itu, pengurusan tenaga pintar dan strategi kawalan platform Hi4 menyediakan kecekapan operasi yang optimum dan meningkatkan kecekapan tenaga kenderaan sebanyak kira-kira 8% berbanding pengurusan tenaga tradisional.

Platform Hi4 juga menawarkan jarak melebihi 100km pada kuasa elektrik tulen, hasil daripada pek bateri berkapasiti tinggi, yang menggunakan teknologi litium-ion termaju untuk menyampaikan kuasa berpanjangan. Kecekapan tenaga pengecasan pantas yang mencapai 97%, dan pengecasan daripada 30% hingga 80% dalam suhu ambien mengambil masa kurang daripada 30 minit, hasil daripada teknologi pengecasan voltan tinggi dan sistem pengurusan pengecasan pintar.

Platform Hi4 juga menampilkan tiga penemuan baharu dalam teknologi hibrid, termasuk seni bina e-hibrid baharu yang memperluaskan senario pemanduan pengguna, teknologi kawalan dinamik baharu yang bergantung pada penderiaan ketepatan tinggi gred milisaat, dan sistem transmisi gandingan elektromekanikal peningkatan prestasi yang baharu.

Seni bina e-hibrid baharu menggunakan "reka bentuk baharu" hibrid dengan tiga sumber kuasa dan pengedaran dwipaksi yang menggunakan dua motor elektrik yang diagihkan secara teragih, mencapai seni bina hibrid elektrik 4WD selari siri. Ini mengembangkan senario pemanduan pengguna, menjadikannya sesuai untuk pemanduan dalam bandar dan luar jalan.

Sistem GWM iTVC (Intelligent Torque Vectoring Control) ialah teknologi kawalan dinamik baharu yang bergantung pada penderiaan berketepatan tinggi gred milisaat bagi kelajuan kenderaan melalui putaran motor. GWM iTVC dengan pantas mengagihkan dan melaraskan tork secara dinamik antara gandar hadapan dan belakang dalam milisaat, menghalang tergelincir pada permukaan jalan cengkaman rendah dengan berkesan dan meningkatkan kestabilan pengendalian dan keselamatan pemanduan semasa selekoh.

Sistem transmisi gandingan elektromekanikal ialah reka bentuk inovatif dua unit gandingan elektromekanikal, meliputi hampir keseluruhan julat kelajuan enjin, memenuhi keperluan pemanduan pengguna dalam semua senario.

"Platform Hi4 menyediakan prestasi berkuasa dan penggunaan bahan api yang lebih rendah, dan dengan fungsi kawalan dwimotor dan dwipaksinya yang inovatif, ia juga meningkatkan kestabilan pengendalian dan keselamatan pemanduan semasa membelok," kata Pegawai Teknikal Rangkaian Kuasa.

Platform Hi4 GWM bersedia untuk merevolusikan pasaran SUV hibrid dengan menawarkan pelanggan gabungan prestasi, keselamatan dan kecekapan yang tiada tandingan, menjadikannya pilihan pintar untuk pemandu yang menuntut yang terbaik.

 

Source: GWM
Related Stocks:
HongKong:2333 OTC:GWLLY Shanghai:601633
Keywords: Auto Banking/Financial Service Computer Networks Computer/Electronics Electronic Components Green Technology Internet Technology Publishing/Information Service Retail Telecommunications Transportation Utilities New products/services