omniture

MineSec Memperkasakan Mongol iD sebagai Fintech Perintis Mongolia dengan Pelancaran SoftPOS

MineSec
2023-03-15 08:14 20

SINGAPURA, 15 Mac 2023 /PRNewswire/ -- MineSec telah meningkatkan keupayaan Mongol iD sebagai firma fintech terkemuka dalam kalangan penggiat pasaran Mongolia dengan membantu melancarkan titik jualan perisian (SoftPOS) untuk syarikat tersebut. Melalui penyelesaian SoftPOS, MineSec telah mendayakan Mongol iD untuk menjalankan perniagaan secara langsung melalui pembayaran kad mudah alih tanpa memerlukan perisian tambahan.

SoftPOS menukar peranti pintar menjadi terminal pembayaran selamat berbanding sistem POS tradisional. Teknologi pembayaran revolusioner ini membolehkan kebolehskalaan sambil meminimumkan kos terminal dan penyelenggaraan. Mongol iD melihat peluang untuk mengembangkan perniagaan mereka menggunakan teknologi SoftPOS. Ini selaras dengan desakan peraturan baharu daripada Bank of Mongolia yang mewajibkan semua kad yang dikeluarkan untuk memiliki keupayaan tanpa sentuh.

Mongol iD akan menggunakan penyelesaian SoftPOS daripada MineSec untuk MinuChat yang baru dilancarkan. Penyelesaian bersatu menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada peniaga seperti penyata akaun; pemindahan dan pembayaran; serta permohonan kredit dan pinjaman; dan pembayaran invois dan langganan. MinuChat juga termasuk ciri teknologi canggih lain yang boleh memudahkan model perniagaan seperti perkhidmatan bot sembang untuk pedagang dan penyelesaian berasaskan peta yang boleh membantu navigasi termasuk penghantaran dan maklumat pedagang.

"Dengan sokongan MineSec, kami berbesar hati menjadi syarikat fintech perintis di Mongolia untuk melancarkan penyelesaian pedagang bersatu dengan fungsi SoftPOS terbenam untuk memacu transformasi digital perniagaan tempatan dan membolehkan penggunaan penyelesaian fintech yang fleksibel," Khaliunbat.M, Pengerusi Mongol iD, berkata.

"Kami percaya bahawa SoftPOS boleh membawa keterangkuman kewangan dan mengurangkan batasan perkhidmatan kewangan konservatif. MineSec ialah rakan kongsi strategik dan teknologi SoftPOS mereka akan memainkan peranan penting dalam membantu kami membawa semua jenis perkhidmatan ke tangan pelanggan kami," tambahnya.

Penyelesaian SoftPOS label putih MineSec memenuhi piawaian antarabangsa yang ditetapkan oleh skim pembayaran seperti Visa, Mastercard, Discover, AMEX, UnionPay dan JCB, membolehkan pelanggan membuat skala dengan yakin dan berdaya saing di tengah-tengah keperluan unik pasaran antarabangsa yang berkembang.

"Di tengah-tengah peningkatan permintaan untuk kaedah penerimaan pembayaran yang mudah dan selamat, banyak penyedia perkhidmatan pembayaran tertekan untuk menyediakan perkhidmatan nilai tambah baharu kepada rangkaian pedagang mereka. Kami membolehkan perniagaan seperti Mongol iD melonjakkan pembangunan penyelesaian SoftPOS mereka sendiri dengan Kit Pembangunan Perisian SoftPOS kami (SDK). Ini akan memendekkan proses pembangunan dan membolehkan penggunaan penyelesaian yang berkesan kepada pelanggan pedagang Mongol iD," kata Angus Chiu, Ketua Pegawai Eksekutif, MineSec.

Melangkah ke hadapan, Mongol iD sedang mencari untuk memanfaatkan teknologi MineSec untuk melancarkan SoftPOS pada peranti iOS pada masa hadapan.

Latar Belakang MineSec

MineSec ialah firma fintech yang berpangkalan di Singapura yang berusaha untuk memacu inovasi dalam penyelesaian pembayaran tanpa sentuh yang selamat dan lancar di seluruh dunia. Penyelesaian SoftPOS label putihnya menyediakan kemudahan penyepaduan dan penyesuaian untuk pelbagai keperluan perniagaan.

Lawati rangkaian penyelesaian MineSec di www.theminesec.com.

Latar Belakang Mongol iD

Mongol iD ialah syarikat teknologi yang berpangkalan di Mongolia yang menawarkan rangkaian luas produk dan perkhidmatan yang memenuhi pasaran B2C dan B2B. Barisan produknya termasuk buku audio, perkhidmatan peta, perkhidmatan navigasi, sistem kesetiaan, sistem ERP, pemprosesan pembayaran (termasuk pengeluaran dan pemerolehan), serta perkhidmatan dan penyelesaian pihak ketiga untuk bank dan institusi kewangan dan bertindak sebagai TPSP UPI. Pemprosesan pembayaran yang ditawarkan oleh anak syarikat Mongol iD, 360 Finance NBFI, mempunyai kehadiran yang penting dengan lebih 22,000 peniaga di seluruh negara, dan memproses lebih daripada 32% daripada volum transaksi yang dibuat pada POS di pasaran Mongolia.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Mongol iD, sila layari www.mid.mn.

 

Source: MineSec
Keywords: Banking/Financial Service Computer Software Computer/Electronics New products/services Financial Technology