omniture

Dow bawakan kuasa mobiliti mampan ke InterBattery 2023

Dow
2023-03-15 10:38 58

MIDLAND, Michigan, 15 Mac 2023 /PRNewswire/ -- Mulai 15-17 Mac 2023, Dow (NYSE: DOW) akan mempamerkan portfolio penyelesaiannya yang luas untuk bateri EV, termasuk busa silikon, EPDM, emulsi dan pelekat polimer di acara InterBattery 2023 di Seoul, Korea Selatan.

"Dengan minat yang semakin meningkat dalam hibrid pemalam dan EV berkuasa bateri, OEM dan pembekal peringkat harus dilengkapi dengan teknologi sistem bateri yang bukan sahaja lebih selamat dan berprestasi lebih tinggi, tetapi juga lebih mampan," kata Jon Penrice, Presiden MobilityScience™. "Bermula daripada pek bateri dan perlindungan kebakaran bateri hingga pemasangan modul elektronik dan pengawal EV, pasukan MobilityScience™ kami bersiap sedia dengan keupayaan teknikal yang bertaraf dunia dan pengalaman selama berdekad-dekad untuk membantu industri ini mengemudi laluan elektrik di hadapan."

Di Reruai X103 di Coex Hall D, pakar-pakar Dow akan berada di lapangan untuk menjelaskan kepada pengunjung tentang teknologi inovatifnya yang telah membantu memacu masa depan karbon-lebih rendah dan lebih selamat untuk industri mobiliti, termasuk:

  • Busa silikon untuk perlindungan kebakaran bateri

- Dow ialah penyedia penyelesaian bahan silikon untuk mengimbangi komponen-komponen dalam bahan busa silikon, berkolaborasi dengan pengeluar busa silikon bagi memenuhi keperluan pelanggan termasuk kebolehmampatan, kekonduksian terma yang rendah (suhu bilik dan suhu tinggi), rintangan suhu
- Mengupayakan kestabilan operasi modul/pek jangka panjang dan memberi perlindungan kebakaran sel bateri dalam kes larian terma untuk jenis sel yang berbeza serta konfigurasi modul dan pek

Berdasarkan kepada keperluan pelanggan, ruang antara sel silinder boleh diisi penuh atau separa penuh dan/atau Busa-Si hanya akan dapat diaplikasikan pada bahagian atas sistem sel.

  • Bahan Konduktif Terma DOWSIL™

- Direka bentuk untuk melesapkan haba daripada elektronik kepada penenggelam haba, pengisi celah ini menyediakan penyelesaian penyejukan yang andal untuk unit kawalan enjin dan penghantaran, pengecas dalam kenderaan atau dalam pek atau modul bateri.

  • Pelekat, Pottan, Pengisi Celah VORATRON™ 

- Menawarkan pelbagai jenis pelekat pemasangan pek bateri kenderaan elekrik unggul dan pengisi celah untuk kecekapan pemprosesan dan kemudahan penyesuaian.
- Menyokong pek bateri termaju dengan pelekat konduktif secara terma berkekuatan tinggi, pemasangan berkelajuan tinggi dengan pengisi celah daya himpitan rendah dan produktiviti ringan/tinggi dengan resin pasu direka yasa.
- Boleh dioptimumkan untuk kemampanan melalui pengetahuan formulasi yang meminimumkan kehilangan bahan semasa pemasangan bateri, dengan kemungkinan kitaran kandungan

  • Sistem kejuruteraan bendalir penyejuk EV untuk meningkatkan pengurusan terma bateri

- Menyediakan penyelesaian polimer ringan untuk sistem pengurusan terma EV menerusi keandalan yang sangat baik dengan rintangan kimia, plat keluar rendah dan berat lebih ringan, mengupayakan evolusi dalam sistem kejuruteraan bendalir penyejuk untuk EV

  • Pelekat, resin ikat dan pengubah suai CPP untuk sel kantung bateri ion-Litium yang mengandungi filem berlamina aluminium

- Penyelesaian menyeluruh untuk proses berbeza dan reka bentuk struktur dioptimumkan
- Mengupayakan sifat bahan yang dipertingkat untuk ketahanan sel kantung yang lebih baik, kecekapan lebih tinggi dalam penggunaan tenaga dan peningkatan integriti pembungkusan dengan kekuatan ikatan/pengedap yang kuat antara lapisan

  • Emulsi Polimer Responsif-Termo ELECPURE™

- Mematikan pemisah bateri ion-Litium dan mengurangkan risiko larian terma pada suhu tinggi

Di samping itu, Dow akan mempamerkan model olokan bateri penuh di reruainya, bagi memberi peluang kepada hadirin untuk merasai sendiri bagaimana setiap teknologi menunjukkan prestasi dalam reka bentuk bateri yang berbeza, termasuk sel prismatik, kantung dan silinder serta bagaimana mereka dapat membantu memajukan masa depan mobiliti.

Dow mengasaskan pengalaman dan kepakaran pengangkutan selama lebih 100 tahun dalam pembangunan aplikasi untuk menyampaikan penyelesaian inovatif dan termaju yang memastikan dunia terus berputar. Pasukan MobilityScience™ menyediakan kepada OEM dan pembekal Peringkat dengan rakan kongsi global yang lancar dan kolaboratif untuk inovasi bahan melalui akses kepada keupayaan teknikal bertaraf dunia dan portfolio luas penyelesaian sains bahan untuk industri ini. Dow komited terhadap masa depan mobiliti dan menangani cabaran mobiliti yang paling mendesak seperti penyahkarbonan dan meningkatkan prestasi EV. Untuk maklumat lanjut kunjungi www.DowMobilityScience.com.

Latar Belakang Dow

Dow (NYSE: DOW) menggabungkan keluasan global; penyepaduan aset dan skala; inovasi bertumpu dan kepakaran sains bahan; kedudukan perniagaan peneraju; dan kepimpinan alam sekitar, sosial dan tadbir urus (ESG) untuk mencapai pertumbuhan yang menguntungkan dan membawakan masa depan yang mampan. Cita-cita Syarikat ini adalah untuk menjadi syarikat sains bahan yang paling inovatif, bertumpukan pelanggan, inklusif dan mampan di dunia. Portfolio perniagaan plastik, perantara perindustrian, salutan dan silikon Dow memberikan pelbagai jenis produk dan penyelesaian berasaskan sains yang dibeza-bezakan kepada pelanggannya dalam segmen pasaran dengan pertumbuhan tinggi, seperti pembungkusan, infrastruktur, mobiliti dan penjagaan pengguna. Dow mengendalikan 104 tapak pembuatan di 31 negara dan menggaji kira-kira 35,700 orang. Dow menyampaikan jualan kira-kira $55 bilion dalam tahun 2021. Rujukan kepada Dow atau Syarikat bermaksud Dow Inc. dan subsidiari-subsidiarinya. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.dow.com atau ikuti @DowNewsroom di Twitter.  

Source: Dow
Related Stocks:
NYSE:DOW
Keywords: Auto Transportation