omniture

TCL Menduduki Kedudukan Jenama TV 2 Teratas Secara Global dengan Menjadikan Teknologi LED Mini Boleh Dicapai oleh Berjuta-juta Orang

TCL Electronics
2023-03-31 02:11 22

Meningkatkan bahagian pasaran dengan mempelopori kualiti gambar bernilai terbaik dan pengalaman skrin XL buat semua

HONG KONG, 31 Mac 2023 /PRNewswire/ -- TCL, jenama TV 2 teratas global dan jenama TV 98-inci nombor 1, baru-baru ini mendapat tempat kedua untuk bahagian pasaran TV dari segi volum penghantaran, hasil daripada kemajuan perintisnya yang canggih dalam teknologi LED Mininya dan visinya bahawa lebih besar tidak semestinya bererti lebih baik apabila melibatkan saiz skrin. Menurut data terkini, perniagaan TV TCL menyaksikan pertumbuhan 75.7% dalam jualan 65+ inci berbanding tahun sebelumnya, terkumpul dengan jenama yang semakin meningkat kedudukannya tatkala ia terus menjadikan teknologi inovatifnya tersedia untuk khalayak ramai.

Lantaran perubahan dalam ekonomi global, industri TV menyaksikan kemerosotan pada tahun 2022, dengan penghantaran TV global menurun sebanyak 4.8% berbanding tahun sebelumnya sementara hasil global menurun sebanyak 13.2%, membawa kepada persaingan yang sengit antara pengusaha-pengusaha penting dalam industri ini. Memahami impak yang boleh diberikan oleh teknologi paparan canggih untuk memperbaiki kehidupan harian pelanggannya dengan meningkatkan pengalaman hiburan, TCL membangunkan kelebihan uniknya dengan menjadi jenama pertama yang menerima proposisi LED Mini diterajui nilai. Kejayaan pendekatan ini membolehkan perniagaan TV TCL mencatatkan penghantaran berjumlah 23.8 juta pada tahun 2022, menentang arah aliran ke bawah global.

TV LED Mini Pertama Yang Benar-benar Boleh Diakses di Dunia

Menyedari potensi teknologi LED Mini, pada tahun 2019, TCL melancarkan TV LED Mini pertama di dunia untuk mencapai pengeluaran besar-besaran. Pengguna TCL memberi respons kepada kelebihan teknologi LED Mini-hasil daripada peningkatan dalam zon pemalapan setempat, menghasilkan tahap kecerahan yang lebih baik berbanding sebelum ini, untuk kontras, warna dan kejelasan yang lebih baik serta kualiti gambar yang dipertingkatkan secara keseluruhan. Melalui pengaruh jenamanya yang mantap dan kelebihan saluran global, proposisi jualan TCL terus meningkat dengan penghantaran TV LED Mininya yang semakin meningkat sebanyak 26.8% yang mengagumkan pada tahun 2022.

Sebagai bukti populariti kemajuan TCL dalam teknologi LED Mini, jenama ini telah menerima banyak anugerah industri. Dua daripada TV LED Mini Koleksi XL TCL, TCL 75C935 dan TCL 75C835 memenangi Anugerah Inovasi 2023 CES untuk reka bentuk ergonomiknya yang inovatif dan teknologi paparan LED Mini yang canggih, sementara TCL 65C835 memenangi anugerah EISA "TV LED MINI PREMIUM 2022-2023" daripada European Imaging and Sound Association atas prestasinya yang terbaik dalam kelasnya.

Pencapaian LED Mini TCL – Berusaha untuk Mencapai Pemilikan Kategori

Sebagai teknologi paparan yang agak baharu, nilai terbesar yang dibawa oleh LED Mini kepada pengguna terletak pada keupayaannya untuk memadatkan kualiti imej yang luar biasa dalam skrin yang amat nipis. Mencapai skrin amat nipis sedemikian merupakan salah satu cabaran terbesar untuk pengeluar, kerana ia tidak meninggalkan jurang antara plat panduan cahaya (LGP) dan LED Mini, menghasilkan Jarak Optik Sifar (dirujuk sebagai OD 0). Bagi mengatasi hal ini, TCL menubuhkan Jabatan Pembangunan Teknologi LED Mini & Optiknya sendiri pada tahun 2020, dengan satu-satunya objektif untuk menangani cabaran ini dengan mengeluarkan bilangan zon LED cahaya belakang tertinggi dalam industri ini. Selepas hampir setahun menjalankan kajian mendalam, TCL melancarkan TV LED Mini Sifar OD TCL pertama di dunia pada tahun 2021, dengan ketebalan hanya berukuran 9.9mm dan 1920 zon pemalapan – menawarkan kualiti gambar yang luar biasa kepada tawaran OLED.

Mencipta Produk LED Mini Yang Mampu Dimiliki oleh Pengguna

Sebagai sebuah jenama, TCL mempunyai misi untuk menjadikan teknologi hebat boleh diakses oleh semua orang. Setelah pasukan R&D utama TCL menemui cara untuk menghasilkan skrin LED Mini berkualiti, mereka mula mencari jalan yang praktikal untuk menghasilkan skrin ini secara berskala.

Kos produk Mini LED yang secara tradisinya tinggi sebahagian besarnya ekoran peningkatan bilangan LED yang diperlukan. Pasukan penyelidikan TCL mencipta proses untuk mengurangkan dengan ketara kos LED itu sendiri, tanpa menjejaskan keseragaman paparan keseluruhan. Melalui reka bentuk dan seleksi LED yang teliti, papan litar bercetak dan kawalan proses, TCL berjaya mengurangkan kos pengeluaran sebanyak lebih 70%.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang teknologi LED Mini pemenang anugerah TCL dan semua produk LED Mini terkini, kunjungi www.tcl.com.

Latar Belakang TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) ialah sebuah syarikat barangan elektronik pengguna yang berkembang pesat dan pengusaha yang terkemuka dalam industri televisyen global. Ditubuhkan pada tahun 1981, kini ia beroperasi dalam lebih 160 pasaran di seluruh dunia. TCL mengkhusus dalam penyelidikan, pembangunan dan pembuatan produk elektronik pengguna bermula daripada televisyen, audio dan peralatan kediaman pintar. Kunjungi laman sesawang TCL di https://www.tcl.com.

 

 

 

 

Source: TCL Electronics
Related Stocks:
HongKong:1070
Keywords: Computer/Electronics Consumer Electronics Awards