omniture

Xinhua Silk Road: Bandar Sanmenxia China Tengah memacu tenaga baharu untuk pembangunan berkualiti tinggi melalui acara kebudayaan

Xinhua Silk Road
2023-06-05 10:48 25

BEIJING, 5 Jun 2023 /PRNewswire/ -- Bandar Sanmenxia di Wilayah Henan China tengah telah menandatangani 78 projek dengan jumlah pelaburan 92.76 bilion yuan (kira-kira 13.07 bilion dolar AS) semasa Pesta Pelancongan Kebudayaan Sungai Kuning Sanmenxia ke-28.

 

Pesta tersebut, bersama-sama dengan Pameran Ekspo Komoditi Ciri China ke-9, bermula pada 19 Mei di Sanmenxia.

Foto menunjukkan majlis perasmian Festival Pelancongan Budaya Sungai Kuning Sanmenxia ke-28 dan Pameran Ekspo Komoditi Ciri China ke-9 yang diadakan di Bandar Sanmenxia, Wilayah Henan China tengah, 19 Mei 2023.
Foto menunjukkan majlis perasmian Festival Pelancongan Budaya Sungai Kuning Sanmenxia ke-28 dan Pameran Ekspo Komoditi Ciri China ke-9 yang diadakan di Bandar Sanmenxia, Wilayah Henan China tengah, 19 Mei 2023.

Aktiviti-aktiviti yang diketengahkan sepanjang acara itu termasuk pertandingan sukan seperti merentas sungai kuning, dayung berdiri, berlayar dan berbasikal, persembahan kebudayaan tempatan, forum dan persidangan pembangunan ekonomi tempatan dan sebagainya.

Dengan aktiviti bertema dan sampingan ini, acara ini telah membawa pesona unik budaya Sungai Kuning, mempamerkan trend baharu gaya hidup hijau dan mencetuskan satu lagi gelombang semangat tentang kecergasan awam, yang semuanya membawa kepada kerjasama serantau yang lebih mendalam dalam lembangan Sungai Kuning.

Di samping itu, acara tahun ini menyerlahkan komitmen bandar untuk menggalakkan pembangunan bersepadu industri kebudayaan dan pelancongan. Dengan menggalakkan penyertaan lebih ramai penduduk tempatan, acara itu bukan sahaja menunjukkan tarikan bandar pergunungan dan sungai yang indah, tetapi mewakili usaha pragmatik untuk pembangunan ekonomi tempatan yang berkualiti tinggi.

Mematuhi garis besar mengenai perlindungan ekologi dan pembangunan berkualiti tinggi lembangan Sungai Kuning, bandar Sanmenxia telah mempromosikan pembangunan komprehensif budaya, pelancongan, kesihatan dan industri lain dalam beberapa tahun kebelakangan ini, berusaha untuk menyumbang kepada pembangunan moden bandar itu.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/334386.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Art Banking/Financial Service Entertainment Environmental Products & Services Publishing/Information Service Travel Trade show news