omniture

Eksposisi Taman Dipamerkan di Bandar Cangzhou, Utara China

the Municipal Government of Cangzhou
2023-06-05 15:03 20

CANGZHOU, China, 5 Jun 2023 /PRNewswire/ -- Eksposisi Taman (Cangzhou) ke-6 Wilayah Hebei bermula pada 26 Mei di Cangzhou, bandar utara China yang tumbuh subur di terusan. Sebanyak 19 aktiviti dalam lima kategori, termasuk pertukaran akademik, berkebun, pertandingan kemahiran dan pameran kebudayaan akan dipersembahkan sehingga akhir Ogos, menurut kerajaan perbandaran Cangzhou.

Garden Expo in Cangzhou, N. China Hebei Province
Garden Expo in Cangzhou, N. China Hebei Province

Dengan tema "Thousand Miles of Thoroughfare, Grand Beauty of the Grand Canal" (Beribu Batu Jalan Besar, Keindahan Megah Terusan Besar), Eksposisi ini bertujuan untuk mempamerkan budaya Terusan Besar Cangzhou, mempamerkan seni taman dan mempromosikan tamadun ekologi secara menyeluruh dari pemilihan tapak, perancangan, pembinaan dan pelbagai perancangan aktiviti kebudayaan.

Terusan Besar Beijing-Hangzhou, warisan budaya dunia, merentasi Taman Eksposisi dari utara ke selatan. Cangzhou telah membina jaluran Terusan Besar yang indah dengan terperinci --- taman pameran bandar dan pameran tumbuhan khusus di kedua-dua tebing.

Tahun lepas, bahagian Cangzhou di Terusan Besar Beijing-Hangzhou menavigasi semula, yang menghubungkan keindahan budaya ini dengan Taman Ekspo, menyediakan pelancongan semua faktor untuk pelawat. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, semasa membina Taman Eksposisi di sepanjang Terusan Besar, Cangzhou mencipta semula bangunan bersejarah Nanchuan dan Langyin di kedua-dua belah pihak.

Dewan Pameran Warisan Budaya Tak Ketara Terusan Besar China ialah tempat pameran yang paling menonjol di sepanjang Terusan Besar. Dewan ini memaparkan seni rakyat Cangzhou yang unik dan pelbagai, membolehkan pengunjung merasai sepenuhnya keindahan Terusan Besar sambil menghargai seni taman moden.

Pemandangan ekologi semula jadi, warisan budaya tidak ketara disepadukan secara organik dengan seni bina halaman dan landskap Taman Pameran, dan telah menjadi mutiara yang mempesonakan di kawasan pemandangan Terusan Besar sepanjang 216 kilometer di kawasan tengah Cangzhou.

Pameran Seni Taman dan Pertandingan Perancangan dan Reka Bentuk Bandar tahun ini akan berlangsung di Zon Budaya Warisan Perindustrian Cangzhou Dahua. Bersebelahan dengan Taman Ekspo Taman, Zon ialah nod maya untuk Eksposisi Taman tahun ini juga, yang pada asalnya merupakan salah satu daripada 13 loji baja kimia yang dibina pada awal 1970-an.

Dilaporkan bahawa sejak 2017, pameran taman wilayah bagi Wilayah Hebei dan lima Eksposisi Taman telah mengembangkan ruang taman hijau sebanyak 13,050 mu (kira-kira 2150 ekar) untuk bandar tuan rumah.

Cangzhou ialah bandar yang hidup subur di terusan. Membentang lebih daripada 200 kilometer, aliran air Terusan Besar terpelihara dengan baik, dan terdapat banyak peninggalan sejarah di sepanjang terusan.

Source: the Municipal Government of Cangzhou
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Art Entertainment Publishing/Information Service Travel Trade show news