omniture

Kepimpinan EVE Energy Dedahkan Inovasi Bateri Litium Bertaraf Dunia di Sidang Kemuncak Kerjasama Industri Bateri Antarabangsa China Kedua dan CIBF 2023

EVE Energy Co., Ltd
2023-06-05 16:00 6
  • Encik Samuel Sang, naib presiden EVE Energy, menyampaikan ucaptama mengenai pembuatan hijau dan rendah karbon bagi bateri litium dan strategi pengurangan karbon pada Sidang Kemuncak Kerjasama Industri Bateri Antarabangsa China kedua
  • Dr. Zheng Zhong dari Institut Penyelidikan Pusat Tenaga Litium EVE memperkenalkan laporan khasnya mengenai teknologi bateri tenaga khusus tinggi dan bateri litium jangka hayat lanjutan di Persidangan Antarabangsa CIBF2023 mengenai Teknologi Sempadan Bateri Termaju

SHENZHEN, China, 5 Jun 2023 /PRNewswire/ -- EVE Energy Co., Ltd. ("EVE Energy" atau "Syarikat"), pengeluar bateri litium-ion terkemuka dan pembekal penyelesaian storan tenaga, baru-baru ini menyertai Sidang Kemuncak Kerjasama Industri Bateri Antarabangsa China Kedua yang diadakan di Shenzhen pada 17 Mei 2023 dan Persidangan Antarabangsa mengenai Teknologi Sempadan Bateri Termaju. Encik Samuel Sang, Naib Presiden EVE Energy, dan Dr. Zheng Zhong dari Institut Penyelidikan Pusat Tenaga Litium EVE Energy masing-masing menumpukan pada pengurangan karbon kitaran hayat bateri litium dan hala tuju untuk pembangunan teknologi bateri litium tenaga khusus tinggi. Kedua-duanya berkongsi pandangan pakar dan analisis industri bateri dan mempromosikan pembangunan pembuatan hijau dan industri pengangkutan rendah karbon.

Pengurangan karbon bermula dengan pembuatan hijau

Encik Samuel Sang
Encik Samuel Sang

EVE Energy ialah penganjur rantaian bekalan hijau yang begitu bersungguh-sungguh dan memahami bahawa pengurangan karbon dalam kitaran hayat lengkap bateri litium bermula dengan pembuatan. Pangkalan pengeluaran Zon Pembangunan Perindustrian Berteknologi Tinggi Jingmen Syarikat ialah salah satu yang pertama menjalankan pembahagian bahan mentah dan kitar semula daripada bateri buangan, yang mempercepatkan proses kitar semula. Pada masa ini, EVE Energy sedang meningkatkan kadar penggunaan logam berharga seperti litium dan nikel melalui inovasi teknologi, dan skala bekalan dinding sekatan dijangka mencecah 30 bilion yuan menjelang 2025. EVE Energy juga menggunakan bahan pembungkusan yang boleh dikitar semula dan terurai untuk merealisasikan pengangkutan rendah karbon.

Di Sidang Kemuncak, Encik Sang, berkongsi: "Untuk mencapai pengurangan karbon bagi keseluruhan kitaran hayat bateri litium, EVE Energy telah menerima pakai langkah termasuk penggunaan elektrik hijau, kadar penggunaan bahan kitar semula yang lebih baik, dan inovasi teknologi mampan yang canggih. Pada masa hadapan, kami menjangka dapat mengurangkan kandungan karbon produk unit kami sebanyak 69%."

Bateri litium-logam berketumpatan tenaga tinggi dengan jangka hayat yang panjang

Dr. Zheng Zhong
Dr. Zheng Zhong

Bukan sahaja berprestasi dalam ciri tenaga khusus yang tinggi, bateri litium juga membenarkan lebih 500 kitaran pengecasan sambil menyokong keupayaan keluaran 4C, dengan nilai C yang lebih tinggi mewakili kuasa yang lebih tinggi dan pengecasan dan nyahcas yang lebih pantas digabungkan dengan prestasi keselamatan, kebolehsuaian persekitaran dan prestasi storan yang memastikan keperluan pelbagai senario pengguna dipenuhi. Dr. Zheng mendedahkan bahawa dari segi kebolehhasilan, EVE Energy mempunyai barisan pengeluaran laminasi automatik sepenuhnya, dan mempunyai keupayaan untuk menyesuaikan dan menskalakan pengeluaran pelbagai jenis bateri logam litium sekunder sepenuhnya.

Dr. Zheng berkongsi: "Penyelidikan dan pembangunan teknologi bateri litium EVE Energy sedang bergerak pantas ke arah keupayaan pengecasan pantas, dan kami akan terus membangunkan pengecasan kadar tinggi dan teknologi pemendapan seragam litium untuk bateri logam litium sekunder."

EVE Energy setakat ini telah menyediakan lebih 1.7 bilion bateri meter pintar di peringkat antarabangsa dalam bidang bateri pengguna tenaga litium, menduduki tempat pertama dalam jualan dan eksport selama tujuh tahun berturut-turut. Pada tahun 2022, bahagian pasaran bateri silinder Syarikat disenaraikan di antara empat teratas di dunia dan pertama dalam kalangan jenama domestik, dengan produk litium-ion pengguna berkhidmat untuk jenama peringkat pertama di dunia. Dalam bidang bateri storan tenaga, penghantaran global berada dalam kedudukan tiga teratas pada tahun 2022, dan dalam medan bateri kuasa, kapasiti terpasang bateri kuasa domestik disenaraikan di antara lima teratas antara Januari dan April 2023.

Melihat ke hadapan untuk masa depan pembuatan hijau

Berdasarkan aplikasi pembuatan pintar dan teknologi digital, EVE Energy merancang untuk membina sekurang-kurangnya tiga kilang sifar karbon di setiap pangkalan wilayah dalam tempoh tiga tahun akan datang, masing-masing dengan proses pembuatan yang sangat automatik dan digital serta mekanisme pengurusan tenaga. Bersama-sama, ini akan meningkatkan nilai dan kuantiti produk EVE Energy dengan banyak, membantu Syarikat menjimatkan tenaga dan mengurangkan karbon apabila era terawatt-jam (TWh) bermula.

Latar Belakang EVE Energy

Ditubuhkan pada tahun 2001 dan disenaraikan di Shenzhen pada tahun 2009, EVE Energy telah berkembang menjadi pemain global dalam pasaran, menyediakan teknologi teras dan penyelesaian komprehensif untuk kedua-dua bateri pengguna dan kuasa, terutamanya mengenai Internet Semua Benda dan internet tenaga. Pada masa ini, EVE Energy telah menubuhkan sebuah institut penyelidikan dengan 60 doktor dan lebih 4,100 jurutera R&D antara disiplin dalam bahan, elektrokimia, reka bentuk struktur dan reka bentuk litar elektronik, memperoleh lebih 5,900 paten negara di China. Syarikat itu melancarkan pelan hala tuju pengurangan karbon dengan satu siri usaha pengurangan karbon rendah dalam penggunaan tenaga, proses pembuatan, rantaian bekalan dan pengurusan sumber, dan dinamakan sebagai "Kilang Hijau Negara". Sementara itu, EVE Energy memanfaatkan teknologi BIMnya untuk menyediakan data yang tepat dan boleh dipercayai untuk pengurusan projek, menjimatkan sejumlah 2,533 tan arang batu standard dan mengurangkan 16,000 tan pelepasan karbon dioksida (CO2) setiap tahun.

Untuk maklumat lanjut tentang EVE Energy, sila lawati https://www.evebattery.com/en.

Source: EVE Energy Co., Ltd
Related Stocks:
Shenzhen:300014
Keywords: Computer/Electronics Electrical Utilities Environmental Products & Services Green Technology Mining/Metals Oil/Energy Utilities Trade show news