omniture

Kempen Human Change telah dilancarkan di Forum Ekonomi Dunia di Davos untuk menjadikan kesihatan mental kanak-kanak satu keutamaan global

Human Change
2024-01-15 15:00 23

'Perubahan manusia' sedang berlaku sekarang, akibat daripada pendigitalan yang berlebihan terhadap kehidupan kanak-kanak –dunia perlu mengutamakan penjajaran kemajuan teknologi dengan perkembangan sihat kanak-sihat. 

DAVOS, Switzerland, 15 Januari 2024 /PRNewswire/ -- Kempen sokongan global, Human Change, dilancarkan hari ini di Davos semasa Forum Ekonomi Dunia untuk menimbulkan kesedaran dan mencetuskan transformasi dalam cara kanak-kanak mendekati media sosial dan pendigitalan kehidupan mereka.

Kempen ini, yang diasaskan oleh Margarita Louis-Dreyfus, menyatukan orang daripada semua latar belakang –akademik, pakar paediatrik, penyokong, pengamal, guru dan paling penting ibu bapa dan orang muda – dalam komitmen yang dikongsi bersama untuk melindungi kanak-kanak daripada kesan pendigitalan yang memudaratkan.

Kempen Human Change ini komited untuk membentuk semula naratif kesihatan global dan membawa impak sosial media dan peranti digital terhadap kesejahteraan kanak-kanak ke hadapan perbualan global tentang kesihatan.

Dalam siri perbincangan panel terkini, pakar antarabangsa dalam psikologi, perubatan, perniagaan, kerajaan, dan banyak lagi akan berkumpul di Human Change House untuk berbahas tentang bagaimana pendigitalan dan media sosial mengubah kanak-kanak kita, dan bagaimana kanak-kanak ini sebagai orang dewasa akan membentuk masa hadapan masyarakat. Perbincangan lain akan menumpukan kepada berapa banyak pendidikan teknologi dianggap terlalu banyak? Adakah kerajaan mempunyai tanggungjawab untuk mengawal selia teknologi untuk melindungi generasi akan datang? Dan apakah impak ketagihan digital kepada tenaga kerja masa hadapan?

Klinisian cemerlang, peneraju dalam bidang mereka, akan mencari jawapan kepada persoalan yang mendesak ini dan banyak lagi.

Khalayak Davos akan mendengar hujah bersandarkan sains daripada Dr. Mitch Prinstein, Ketua Pegawai Sains daripada Pertubuhan Psikologi Amerika; Dr. Michael Rich daripada Hospital Kanak-kanak Boston, pengasas Makmal Kesejahteraan Digital dan Dr. Stacy Drury, Ketua Pakar Psikiatri; serta Dr. Jim Winston, Pakar Psikologi dan Pemegang Amanah Yayasan Keluarga Winston.

Selain itu, panel akan menampilkan Dr. Gaia Bernstein daripada Human Change, Pengarah Bersama Gibbons Institute of Law Science and Technology di Seton Hall University School of Law, membincangkan bagaimana sesi pembelajaran perlu dirangka daripada industri tembakau dan makanan; dan Chris McKenna, CEO dan Pengasas Protect Young Eyes, tentang undang-undang kerajaan yang amat diperlukan untuk mengekang ketagihan teknologi.

Kempen Human Change berbangga untuk berkongsi platformnya dengan Larissa May, Pengasas dan Pengarah Eksekutif #HalftheStory dan Dr. Phil McRae, Pegawai Kakitangan Eksekutif Teacher's Association, yang memperkasakan perhubungan generasi seterusnya dengan media sosial, kesihatan mental dan teknologi – menggalakkan perspektif berbeza tentang teknologi yang baru muncul.

Pengulas terkemuka Human Change berkumpul untuk berbincang tentang apa yang boleh dilakukan bersama dengan ahli WEF yang unggul, termasuk Frank McCourt daripada McCourt Global dan Julie Inman Grant, Pesuruhjaya eSafety Australia.

Human Change House akan dibuka setiap hari di Davos Promenade 49, dengan panel dan resepsi.

Jika anda ingin menghadiri mana-mana acara di Human Change House, sila RSVP ke info@humanchange.com.

https://humanchange.com 

Maklumat untuk berhubung:
Human Change
info@humanchange.com

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/2317595/Human_Change_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Human Change
Keywords: Computer/Electronics Education Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Mental Health Children-related news New products/services DEI Page