omniture

Ekspo Bunga Antarabangsa Kunming 2019 bakal Mekar di China

KIFE
2019-05-21 21:58 359

KUNMING, China, 21 Mei 2019 /PRNewswire/ -- Ekspo Bunga Antarabangsa Kunming ke-20 (KIFE), yang dianjurkan oleh Reed Exhibitions dengan kerjasama Pusat Latihan & Promosi Teknologi Bunga Yunnan, akan berlangsung di Kunming dari 12 hingga 14 Julai. Acara tahun ini, yang bertemakan "Layari Kehidupan Mekar Berwarna, Kehidupan Masa Depan nan Menghijau", akan diadakan bersama Forum Runcit Florikultur China dan Ekspo Perkebunan Sendiri China, yang mempamerkan trend terkini dan elemen terbaik industri bunga global.

Dewan pameran berkeluasan 50,000 meter persegi akan menampilkan lebih 500 peserta pameran dan lebih 35,000 pembeli perdagangan Cina dan antarabangsa. Pempamer pilihan termasuk Lynch Group, Aibida, Vandenberg Roses, dan Hasfarm. Syarikat besar merentas industri, SF Express dan JD.com juga akan bergabung untuk mempamerkan strategi logistik dan pasaran mereka.

The 20th Kunming International Flower Expo of China will take place in Kunming Dianchi International Convention and Exhibition Center
The 20th Kunming International Flower Expo of China will take place in Kunming Dianchi International Convention and Exhibition Center

"Kami mempunyai misi untuk membina jenama 'flora Yunnan' bertaraf dunia," kata Zhang Mu, Timbalan Ketua Pengarah Pertanian dan Biro Luar Bandar di Wilayah Yunnan. "KIFE ialah platform yang kukuh untuk menyepadukan sumber dan pembangunan seluruh industri secara menyeluruh. Kami berusaha untuk membina KIFE menjadi ekspo bunga yang paling dikenali dan paling berpengaruh di Asia."

Hasil daripada sumber semula jadinya yang banyak dan persekitaran yang menggalakkan di rantau ini, Yunnan digambarkan sebagai 'tanah yang subur' industri bunga Cina. Hasil tanaman bunga segar Yunnan kekal sebagai yang terbaik di China selama 25 tahun berturut-turut, menyumbang lebih daripada 80% pasaran negara; pokok tumbuhan pasu yang utama Ros and Orkid Perahu mewakili 90% pasaran domestik. Yunnan telah meletakkan kedudukannya sebagai peneraju dalam industri bunga Cina dan Asia.

"Sebagai ibu kota bunga yang terkenal di China, pasaran bunga Yunnan telah berkembang menjadi pasaran perdagangan bunga segar terbesar di China malah di Asia," kata Zhang Lan, Naib Presiden Reed Exhibitions. "Untuk pameran 2019, Reed Exhibitions akan menggunakan sumber-sumber global yang kaya dan membantu perkongsian yang lebih erat antara peserta pameran dan pembeli perdagangan."

KIFE 2019 juga akan mengalu-alukan Israel sebagai negara tetamu pilihan tahun ini, mengatur satu siri forum dan acara profesional yang berkongsi teknologi penanaman dan pertanian Israel yang maju di peringkat antarabangsa. Terdapat juga sekumpulan peserta pameran Israel yang mempamerkan teknologi mereka. Selain menonjolkan industri bunga Asia, pameran ini akan menjemput wakil-wakil konsulat Belanda, Ecuador dan Columbia di China untuk menyertai forum ini.

Untuk maklumat lanjut: https://www.kmflowerexpo.com/en-gb.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190517/2470439-1

Source: KIFE
Keywords: Agriculture Household Products Household/Consumer/Cosmetics Retail Trade show news