omniture

LONGi Solar capai status penarafan AA yang berprestasi tinggi dalam kedudukan PV ModuleTech Bankability baharu

LONGi Solar
2019-08-26 16:30 350

XI'AN, China, 26 Ogos 2019 /PRNewswire/ -- LONGi Solar, anak syarikat LONGi Green Energy Technology Co., Ltd, telah mencapai status penarafan-AA, dalam pembukaan suku pertama PV ModuleTech Bankability Ratings PV-Tech.

LONGi Solar has moved rapidly during the past five years to become one of the most bankable PV module suppliers to the solar photovoltaic sector today.
LONGi Solar has moved rapidly during the past five years to become one of the most bankable PV module suppliers to the solar photovoltaic sector today.

LONGi Solar merupakan salah satu daripada empat pembekal modul fotovolta (PV) solar yang layak dalam kategori penarafan prestasi terbaik AA di seluruh sektor.

Sistem PV ModuleTech Bankability Ratings ialah alat pertama yang berkelayakan bagi industri solar yang membolehkan pelabur memahami dan menanda aras pembekal modul solar; analisis mengukur pelbagai metrik prestasi pengeluaran dan kewangan, menggabungkan kesemuanya untuk menjana skor kebolehuntungan keseluruhan antara 0 dan 10. Syarikat-syarikat kemudian digredkan ke dalam sembilan kategori risiko daripada Bertaraf-AAA (paling boleh menguntungkan) kepada Bertaraf-C (risiko tinggi) .

Sistem penarafan dianggap sebagai pencapaian penyelidikan pasukan PV Tech dalam tempoh lima tahun yang lalu. Ia menilai penarafan risiko pelaburan (atau kebolehbiayaan) untuk semua pengeluar modul PV, yang digabungkan dengan kapasiti pembuatan dan skor kesihatan kewangan. Pada masa ini, tiada syarikat telah diberi penarafan AAA dan empat syarikat utama semuanya diberi penarafan AA. Jenama acara PV-Tech dan PV ModuleTech diiktiraf sebagai badan penyelidikan pihak ketiga bebas yang paling berwibawa, yang meliputi segmen fotovolta (PV) solar; khusus berkaitan dengan pembekal modul PV solar.

"LONGi sentiasa mengutamakan inovasi teknologi dan terus meningkatkan pelaburan R&D pada tahun-tahun yang lalu," kata Zhong Baoshen, Pengerusi LONGi. "Kami sentiasa memberi perhatian kepada pembangunan LONGi yang mampan dan mengekalkan kestabilan dan kesejahteraan kewangan. Pada masa akan datang, LONGi akan terus mengabdikan dirinya untuk menyediakan pelanggan dengan produk dan perkhidmatan yang lebih dipercayai."

Menurut ketua penyelidikan di PV-Tech, Dr Finlay Colville, "LONGi Solar telah bergerak dengan pesat daripada menjadi pembekal Bertaraf-CCC pada tahun 2014 kepada salah satu pembekal modul yang paling boleh menguntungkan yang ada dalam kategori Bertaraf- AA berprestasi tinggi hari ini. Syarikat berada dalam trajektori untuk mencapai status Bertaraf-AAA dalam tempoh 12 bulan akan datang, mencerminkan operasi kewangan dan pembuatan yang mantap."

Latar Belakang LONGi

LONGi ialah salah satu pengeluar solar terkemuka China, dengan rantaian bekalan monohabluran vertikal bersepadu sepenuhnya bermula dengan ingot silikon, wafer, sel hinggalah kepada modul. Keupayaan sel dan modul syarikat akan mencapai 10GW dan 16GW masing-masing menjelang akhir 2019, dan dijangka mencapai 15GW dan 25GW pada akhir tahun 2020.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190823/2560089-1?lang=0

Source: LONGi Solar
Keywords: Banking/Financial Service Electrical Utilities Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Survey, Polls & Research