omniture

Jalan Sutera Xinhua: Yili lapor hasil RMB45.07 bilion pada separuh pertama tatkala ia perluas kehadiran di Asia Tenggara

Xinhua Silk Road Information Service
2019-09-02 08:40 77

BEIJING, 2 September 2019 /PRNewswire/ -- Syarikat tenusu utama China Yili Group (600887.SH) merealisasi jumlah pendapatan operasi sebanyak 45.07 bilion yuan pada separuh pertama 2019, peningkatan sebanyak 5.13 bilion yuan berbanding tahun sebelumnya, menurut keputusan interim kumpulan yang dikeluarkan lewat Khamis lalu.

Syarikat membuat keuntungan bersih sebanyak 3.8 bilion yuan dalam tempoh ini, peningkatan berbanding tahun sebelumnya sebanyak 0.33 bilion yuan.

A panoramic view of Yili Group
A panoramic view of Yili Group

Pertumbuhan ini menegaskan momentum pertumbuhan kuat Yili dan potensi untuk pembangunan mapan pada masa hadapan, kata syarikat.

Pada awal tahun ini, Yili memulakan wawasan "ekosistem kesihatan global" tatkala ia terus memperdalam jejak globalnya dengan tujuan untuk menyepadukan sumber terbaik di seluruh dunia untuk memenuhi keperluan kesihatan dan pemakanan pengguna dengan lebih baik.

Yili terus meluaskan kehadiran di negara-negara Asia Tenggara seperti Thailand, Indonesia, Singapura dan Myanmar, menawarkan pilihan produk yang lebih pelbagai kepada pengguna tempatan.

Pada tahun 2018, Yili melancarkan ais krim Joyday di Indonesia, yang kini boleh didapati di bandar-bandar utama di seluruh negara dan diperkenalkan ke negara-negara Asia Tenggara.

Pengambilalihan syarikat ais krim tempatan terbesar Thailand, Chomthana, merupakan satu kejayaan besar bagi Yili dari segi peningkatan kapasiti pengeluaran serantau dan memperoleh akses pasaran. Dalam tempoh satu bulan pasca-pengambilalihan, Yili membantu meningkatkan lebih 30 peratus kapasiti pengeluaran Chomthana.

Tatkala memasuki pasaran di Asia Tenggara, Yili berpegang kepada strategi penyetempatan dan bekerja dengan rakan kongsi tempatan untuk memacu pembangunan ekonomi tempatan dengan berkesan, dengan 85 peratus pekerja tempatan di Indonesia dan Thailand dan sumbangan cukai tempatan yang signifikan.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/308023.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190830/2566323-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Related Stocks:
Shanghai:600887
Keywords: Beverages Food/Beverages Non-Alcoholic Beverages Sales reports