omniture

Zoomlion sambut ulang tahun ke-27, galakkan pembangunan berkualiti tinggi dikuasakan oleh pembuatan pintar

Zoomlion
2019-10-02 12:50 234

CHANGSHA, China, 2 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. (Zoomlion) meraikan ulang tahun ke-27 pada 28 September dengan pertumbuhan memecah rekod dan pencapaian prestasi yang terkemuka dalam industri. Baru-baru ini Zoomlion mengeluarkan laporan interim 2019 yang menunjukkan pendapatan sebanyak 22.26 bilion yuan (kira-kira USD 3.12 bilion), menandakan peningkatan sebanyak 51.23 peratus berbanding tahun sebelumnya hasil daripada pelaksanaan strategi pembuatan pintar. Strategi berkenaan, yang menggabungkan produk pintar, kilang pintar dan perkhidmatan pintar, merupakan daya utama di sebalik pertumbuhan pesat pada tahun lalu.

Pendapatan jualan diperkasa oleh produk-produk pintar paling laris terjual 

Antara produk-produk paling laris terjual, produk peralatan generasi 4.0 pintar Zoomlion menyumbang sebanyak lebih 80 peratus daripada jumlah pendapatan jualan, tatkala struktur produk jenama tersebut beralih secara berperingkat-peringkat ke arah kategori-kategori ambang teknikal yang lebih tinggi sejak tahun 2014.

Zoomlion sentiasa memberi tumpuan pada aplikasi pintar produk-produk jentera berat. Peralatan mereka kini mempunyai kebolehan untuk mengesan dan berfikir sendiri serta melakukan diagnostik kendiri, pelarasan kendiri dan adaptasi kendiri. Dalam kontek internet perindustrian, Zoomlion merintis strategi 'produk dalam talian, data dalam awan dan perkhidmatan di tapak tangan' dengan kecerdasan sebagai kejayaan penting dalam pembangunan produk.

Trak pam 4.0 56-meter yang amat tepat dan cekap daripada Zoomlion, contoh biasa projek Pintar 4.0, telah memasang 31 sensor untuk menyempurnakan 61 program pemeriksaan kendiri dalam lima sistem utama termasuk pam dan bum, serta menjalankan diagnosis kerosakan secara jarak jauh semasa pembinaan. Produk tersebut telah menghasilkan 62 paten secara keseluruhan, termasuk 41 untuk ciptaan, 18 untuk model utiliti dan tiga untuk reka bentuk.

Penawaran global Zoomlion diperkaya oleh pengeluaran dan perkhidmatan pintar

Bertujuan untuk membina ekologi pengeluaran pintar antarabangsa, Zoomlion telah melancarkan sepenuhnya pembinaan "Bandar Kecerdasan Zoomlion" yang menggabungkan 6 platform inovasi kebangsaan, tapak inkubasi pengeluaran dan pusat penyelidikan dan aplikasi AI. Zoomlion juga turut menubuhkan kilang pintar untuk kren menara dan memulakan perancangan dan pembinaan Taman Perindustrian untuk komponen hidraulik utama.

Pada Oktober 2018, Zoomlion memperkenalkan barisan pemasangan pintar pertama China yang meliputi semua pautan pengeluaran platform kerja udara gunting, yang mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 12,000 platform kerja udara gunting dan mendemonstrasikan teknologi paling canggih, teknik pembuatan paling mesra alam dan pengurusan proses yang paling ketat.

Transformasi Zoomlion daripada pengeluar biasa kepada penyedia perkhidmatan pembuatan pintar berkualiti tinggi turut melibatkan penubuhan ZValley Industrial Internet Company (ZValley), aplikasi mudah alihnya yang mendayakan pengurusan berkecekapan tinggi hampir 10,000 unit peralatan melibatkan lebih 5,000 pelanggan dan 95% permintaan perkhidmatan waktu nyata dipenuhi dalam masa 15 minit.

Melaksanakan strategi "2+2+3" secara konsisten untuk mendorong pertumbuhan selanjutnya  

Menuju masa depan, Zoomlion menekankan strategi "2+2+3", yang berdiri teguh dalam kedua-dua pasaran produk dan modal, mempromosi kedua-dua penumpuan industri pembuatan dengan internet, produk dan kewangan, mengukuhkan tiga sektor jentera pembinaan, jentera pertanian dan perkhidmatan kewangan untuk menjadi pengeluar peralatan berkualiti tinggi bertaraf global.

Source: Zoomlion
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Construction/Building Internet Technology Machinery Mining/Metals Telecommunications