omniture

IVY510 UNISOC lengkapkan ujian makmal 5G SA dan NSA

UNISOC
2019-11-04 13:31 161

SHANGHAI, 4 November 2019/PRNewswire/ -- Sebagai pembekal utama cipset komunikasi mudah alih dan cipset IOT global, UNISOC hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan semua item ujian berdasarkan piawaian 3GPP Rel-15, dua mod rangkaian 5G SA/NSA, dalam percubaan R&D 5G China yang dianjurkan oleh Kumpulan Promosi IMT-2020 (5G), dan dijalankan di China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

Ujian itu dijalankan di Makmal MTNet CAICT, menggunakan peranti ujian mudah alih yang dikuasakan oleh modem 5G IVY510 UNISOC dan portfolio Sistem Radio 5G NR Huawei. Ia telah meluluskan 180 item yang terlibat dalam mod SA dan NSA. Ujian SA mencapai kadar paut turun puncak 1.41Gbps berdasarkan jalur N41, ujian NSA berdasarkan B3+N41 mencapai kadar paut turun 1.6Gbps.

IVY510 melepasi semua item ujian dalaman merupakan bukti yang benar tentang kematangannya, dan UNISOC telah memulakan ujian lapangan untuk membuka jalan untuk peranti 5G gelombang pertama.

Pada masa yang sama, UNISOC telah menjalankan ujian kesalingkendalian dan pembangunan 5G dengan pelbagai vendor, termasuk Huawei, Ericsson, ZTE dan Datang Mobile. Ujian IODT ini menandakan langkah mantap UNISOC untuk pengkomersialan 5G.

Latar Belakang UNISOC

Sebagai subsidiari utama Tsinghua Unigroup, UNISOC merupakan sebuah syarikat semikonduktor tanpa fabrikasi terkemuka yang komited terhadap penyelidikan dan pembangunan (R&D) untuk cipset teras dalam komunikasi mudah alih serta IoT.  Produk-produknya mencakupi platform cipset mudah alih yang menyokong piawaian komunikasi 2G/3G/4G/5G dan pelbagai penyelesaian cipset dalam bidang IoT, RFFE, sambungan tanpa wayar, sekuriti, TV dan sebagainya. Dengan anggaran 4,500 kakitangan, 14 pusat R&D dan 7 pusat sokongan pelanggan di seluruh dunia, UNISOC berdedikasi untuk menjadi salah satu daripada tiga pembekal cipset mudah alih terkemuka dari segi bahagian pasaran global, penyedia cipset terbesar untuk IoT dan peranti ketersambungan serta syarikat 5G yang terkemuka di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.unisoc.com.

 

Source: UNISOC
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Semiconductors Telecommunications