omniture

Xinhua Silk Road: Urus niaga bernilai lebih RMB30 bilion ditandatangani pada minggu ekonomi dan perdagangan musim luruh Zhangjiagang

Xinhua Silk Road Information Service
2019-11-08 07:02 349

BEIJING, 8 November 2019 /PRNewswire/ -- Minggu ekonomi dan perdagangan musim luruh emas 2019 Zhangjiagang, sebuah bandar peringkat daerah di Wilayah Jiangsu timur China diadakan pada hari Sabtu dengan keseluruhan 66 projek bernilai 32.9 bilion yuan ditandatangani.

Pameran itu telah menarik lebih 500 orang pengunjung tempatan dan global termasuk profesor dari kolej dan universiti, pakar dari institut kajian dan usahawan dalam bidang tenaga baharu, bahan baharu, pembuatan peralatan berkualiti tinggi dan pelaburan dana.

Beberapa tahun terakhir, berpandukan prinsip-prinsip inovasi, Zhangjiagang telah menaik taraf peringkat inovasinya secara berterusan dan sentiasa berusaha untuk mengumpul sumber inovasi. Minggu ekonomi dan perdagangan musim luruh emas 2019 Zhangjiagang ini merupakan satu peluang terbaik untuk mempromosikan pembangunan berkualiti tingginya, kata Shen Guofang, setiausaha parti Zhangjiagang.

Semasa acara ini, urus niaga telah ditandatangani antara Kawasan Terikat Zhangjiagang dengan Wacker Chemie AG, Kawasan Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Zhangjiagang dengan Peikko Group dari Finland, Taman Industri Metalurgi Zhangjiagang dengan Xinyl Hong Kong, dan Bandar Leyu dengan Pusat Pameran & Perdagangan Bahan Pembinaan Kebangsaan China, melibatkan 31 projek yang merangkumi cakupan kawasan seperti pembuatan pengangkutan tenaga baharu, peralatan tenaga hidrogen, pembuatan pintar berkualiti tinggi, pengangkutan khas udara tanpa pemandu dan stesen pangkalan 5G.

Zhangjiagang, terletak di tebing selatan Sungai Yangtze, merupakan bandar pelabuhan perindustrian sedang membangun.

Beberapa tahun terakhir, Zhangjiagang menganggap inovasi sebagai pencetus paling utama kepada pembangunannya. Ia berusaha untuk menarik pelabur dan bakat serta dengan cepatnya memperoleh banyak projek berkualiti tinggi dalam industri baharu muncul yang strategik.

Kini, Zhangjiagang beransur-ansur menjadi satu tempat berharga bagi perniagaan dan pelaburan di kawasan metropolitan Delta Sungai Yangtze.

Pada masa depan, dipandu oleh prinsip berkualiti tinggi, pintar dan pembangunan hijau, Zhangjiagang akan terus menaik taraf industri pembuatan peralatan berkualiti tingginya dan menambah pelaburan serta sokongan polisi untuk industri baharu muncul yang strategic.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/309208.html

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Banking/Financial Service Publishing/Information Service Transportation Travel Contracts Trade show news