omniture

AI untuk Program Percepatan Data Pengebilan 5G Menang Anugerah "Outstanding Catalyst-Innovation" TM Forum

Whale Cloud
2019-11-17 22:15 198

KUALA LUMPUR, Malaysia, 17 November 2019 /PRNewswire/ -- Program Catalyst AI untuk Percepatan Data Pengebilan 5G, di mana Whale Cloud ialah peserta utama, telah memenangi Anugerah Outstanding Catalyst-Innovation (Pemangkin Inovasi yang Cemerlang) daripada TM Forum semasa Transformasi Digital Asia 2019. Anugerah ini disampaikan pada 14 November di Kuala Lumpur, Malaysia.

Catalyst diperjuangkan oleh China Unicom, yang menyasarkan penggunaan kecerdasan buatan (AI), pembelajaran mesin dan pengiraan dalam pinggir rangkaian sebagai teknik untuk mengatasi masalah pemprosesan aliran data masa nyata yang cepat dan banyak yang terhasil oleh rangkaian 5G yang dihadapi oleh pengendali.

Program AI untuk Percepatan Data Pengebilan 5G Menang Anugerah Outstanding Catalyst-Innovation
Program AI untuk Percepatan Data Pengebilan 5G Menang Anugerah Outstanding Catalyst-Innovation

Ciri lebar jalur 5G yang besar, kependaman rendah, dan ketersambungan yang besar pasti menjana CDR mesej dan data besar-besaran, dan sistem sokongan akan menghadapi tekanan yang hebat. Sebagai tindak balas kepada perkara ini, projek pemangkin menganalisis ciri-ciri penggunaan data asas pengguna yang berbeza dan menggunakan teknik AI dan pembelajaran mesin untuk mencipta potret pengguna berdasarkan corak tingkah laku khusus pelanggan. Digabungkan dengan pengiraan pinggir jaringan, ini dapat membantu mengurangkan jumlah data pengebilan hiliran yang perlu dihasilkan dan diproses.

"Kami bangga dan berbesar hati menerima anugerah ini. Dalam projek ini, kita dapat menangani cabaran yang timbul dalam sistem pengebilan 5G dan dapat memberikan penyelesaian yang terbaik dengan menggunakan AI, pembelajaran mesin, dan pengkomputeran pinggir. Kami amat berbesar hati dapat bekerja dengan China Unicom dan rakan industri lain yang mengagumkan. Anugerah ini merupakan pengiktirafan usaha kami dalam inovasi dan kerjasama industri," kata Fu Jianjun, Ketua Pegawai Pemasaran Whale Cloud International.

Anugerah ini disampaikan oleh Michael Lawrey, Bekas Pengerusi dan Duta TM Forum. Beliau menyatakan pengiktirafannya bahawa pemangkin ini sebagai penyelesaian sebenar kepada isu umum pengebilan 5G bagi pihak panel hakim dan memberikan ucapan tahniah kepada pasukan pemangkin kerana memanfaatkan teknologi AI secara kreatif untuk menyelesaikan isu pengebilan 5G.

Whale Cloud juga telah mengambil bahagian dalam Ekonomi Kolaborasi 5G berasaskan Rantaian Blok dan projek 5G Value Plus Lifestyle. Kedua-dua projek pemangkin ini telah disenarai pendek dalam kategori 'Penggunaan Cemerlang aset TM Forum' dan 'Pemangkin baharu terbaik dalam pameran'.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191115/2644375-1?lang=0

Source: Whale Cloud
Keywords: Computer Networks Computer Software Computer/Electronics Telecommunications Telecommunications Equipment Awards