omniture

Yili Memasuki 5 Syarikat Tenusu Global Teratas dan Kekal Pertama di Asia

Tumpuan terhadap Glokolisasi di Asia Tenggara
Yili Group
2020-09-04 00:34 584

BEIJING, 4 Sep 2020 /PRNewswire/ -- Pada bulan Ogos, Laporan 'Global Dairy Top 20' Dutch Rabobank 2020 meletakkan Yili Group (SHA: 600887) sebagai syarikat Tenusu ke-5 terbesar di dunia dan terbesar di Asia. Kedudukan syarikat Yili menandakan buat pertama kalinya syarikat tenusu Asia memasuki kedudukan 5 teratas dalam sejarah Laporan, meningkat naik dari kedudukan ke-8 pada tahun 2019, dan merupakan kedudukan tertinggi pernah dicapai oleh sebuah syarikat tenusu Asia.

Yili Tersenarai 5 Syarikat Tenusu Global Teratas dan Kekal Pertama di Asia.
Yili Tersenarai 5 Syarikat Tenusu Global Teratas dan Kekal Pertama di Asia.

Walaupun terdapat wabak COVID-19. jumlah pendapatan Yili pada separuh pertama tahun 2020 telah melonjak menjadi CNY 47.52 bilion (USD 6.95 bilion), dengan keuntungan bersih (setelah ditolak keuntungan dan kerugian tidak berulang) sebanyak CNY 3.76 bilion (USD 550 juta), mengiktiraf sebahagian kejayaan mereka terhadap perkembangan di pasaran Asia Tenggara. Di Indonesia, Joyday Ice Cream Yili melancarkan 24 produk baharu setakat ini dan boleh didapati di lebih 40 bandar di 20 wilayah. Di Thailand, Chomthana Yili baru-baru ini dianugerahkan Anugerah Kualiti FDA oleh Kementerian Kesihatan Awam Thailand, yang mengiktiraf produk dan kualiti pembuatan syarikat yang luar biasa.

Di bahagian lain di rantau ini, jenama Cremo, Ambrosial dan lain-lain milik Yili juga telah membuat kemajuan yang ketara, melancarkan produk baharu, memasuki pasaran baharu dan memberikan peluang pekerjaan dan pelaburan untuk masyarakat setempat. Pada masa hadapan, rantau ini akan menjadi tumpuan yang besar bagi Syarikat dengan perancangan untuk membina Pusat Inovasi Asia Tenggara bagi membantu memahami dan melayani pelanggan tempatan dengan lebih baik.

Pengerusi Syarikat, Pan Gang, menyatakan: "Pencapaian ini pasti akan meningkatkan keyakinan dan tekad kami dalam mencapai kecemerlangan dan mencari peningkatan berterusan. Perkembangan kami mungkin hanya dapat dilakukan dengan usaha kolektif setiap anggota keluarga syarikat Yili, dan yang lebih penting ialah kepercayaan dan sokongan yang diberikan oleh pengguna, pelabur dan rakan kongsi global kami. Di sebalik lanskap perniagaan yang mencabar di masa hadapan, kami akan berusaha untuk mendukung prinsip 'Yili bermaksud kualiti terbaik' dan sentiasa mengekalkan mantra yang berfokus kepada pelanggan untuk memberikan kesihatan dan pemakanan yang lebih baik kepada pengguna kami."

Permintaan kualiti yang semakin meningkat telah menyokong pertumbuhan pesat dan kenaikan peringkat global syarikat Yili dalam beberapa tahun terakhir. Dengan setiap ahli Kumpulan mempunyai mentaliti "Yili bermaksud kualiti terbaik", Kumpulan ini sangat komited untuk menghasilkan 100% produk tenusu yang selamat dan sihat. Dengan mengutamakan nilai kualiti, Yili telah memperluas rangkaian produk syarikat menjadi lebih daripada 1,000 item.

Diperkenalkan oleh Pengerusi Kumpulan Pan Gang, Yili telah bekerjasama dengan perunding terkemuka industri untuk mengembangkan dan memupuk sebuah pasukan bertaraf dunia. Inisiatif ini bertujuan untuk menjamin pertumbuhan dan kecemerlangan Yili yang konsisten dengan mengenal pasti, melatih dan memanfaatkan individu dan pasukan yang berbakat. Di semua peringkat operasi Syarikat, strategi sedang disusun untuk mencari, mempertahankan dan memupuk bakat; memastikan 'kualiti' ideal kekal dalam jenama untuk tahun-tahun akan datang.

Dengan meletakkan semua produk dan kemudahan pada standard tertinggi, Yili Group telah mencapai kemajuan yang ketara dalam beberapa tahun terakhir. Kini, dengan gelaran syarikat tenusu lima teratas di dunia, Yili meneruskan usaha mereka untuk menyediakan produk berkualiti yang lebih hebat bagi memberikan khasiat kepada pengguna tenusu dan berkongsi kesihatan dengan penduduk dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.yili.com/

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200902/2906271-1?lang=0

 

 

 

Source: Yili Group
Keywords: Beverages Food/Beverages Broadcast feed announcements