omniture

Tongji SEM Menduduki Tempat ke-31 dalam Ranking Pakar dalam Pengurusan FT 2020

School of Economics and Management, Tongji University
2020-10-02 07:02 1400

SHANGHAI, Oct. 2, 2020 /PRNewswire/ -- Pada 28 September 2020, Financial Times secara rasmi menerbitkan Ranking Pakar dalam Pengurusan (MiM) Global 2020. Program Pakar dalam Pengurusan Tongji SEM berkedudukan ke-31 di dunia dan ke-2 di China. Ia telah berada antara kedudukan 50 teratas di dunia selama lima tahun berturut-turut.

Tongji SEM Ranked 31st in FT 2020 Masters in Management Ranking
Tongji SEM Ranked 31st in FT 2020 Masters in Management Ranking

Ranking FT MiM terkenal dengan kriteria penilaian yang ketat, tinjauan data bebas dan objektif, sistem penilaian yang komprehensif dan mendalam. Ini merupakan antara ranking berwibawa yang diiktiraf secara global dalam bidang pendidikan perniagaan. Ranking ini terdiri daripada 24 sub-petunjuk dalam empat kategori untuk menilai secara menyeluruh kekuatan keseluruhan sekolah perniagaan dan kualiti program. Tongji SEM mempunyai prestasi yang menonjol dalam beberapa petunjuk utama. Dari segi Kenaikan Peratusan Gaji, Tongji SEM berkedudukan yang ke-3di dunia dengan 105%; berkenaan dengan Peringkat Perkhidmatan Kerjaya, Tongji SEM berkedudukan ke-6 di seluruh dunia; Bekerja pada Tiga Bulan mencapai 100% dalam masa tiga bulan selepas tamat pengajian, dan hanya 14 sekolah 100 perniagaan teratas di dunia yang memenuhi standard ini; Kepuasan Keseluruhan berada pada kedudukan ke-15 di dunia; sebagai tambahan, petunjuk utama seperti fakulti dan pengantarabangsaan juga terus meningkat secara tekal.

Program MiM Tongji SEM bertujuan untuk memupuk elit pengurusan yang cemerlang dengan visi antarabangsa, tanggungjawab sosial, keupayaan penyelidikan inovatif, dan kemahiran menyelesaikan masalah yang praktikal. Tongji SEM bekerjasama dengan banyak sekolah perniagaan asing untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran antarabangsa dan untuk membolehkan pelajar memahami sepenuhnya visi strategik global dan mengembangkan perasaan perspektif silang budaya dan tanggungjawab sosial dari perspektif antarabangsa. Selain itu, Tongji SEM menekankan integrasi akademik dan praktikal dengan bekerjasama dengan perusahaan untuk menyediakan pelajar dengan peluang latihan industri yang kaya.

Students of Tongji SEM’s Master in Management program
Students of Tongji SEM’s Master in Management program

Di samping itu, Pusat Pembangunan Kerjaya (CDC) Tongji SEM menjemput para pengurus dari industri untuk memberi panduan profesional bagi perancangan kerjaya pelajar dan pembangunan dengan menganjurkan "Dialog dengan HR" dan "Kuliah Rakan Sebaya"; ia juga telah membangunkan kursus kaunseling profesional dalam talian dan platform perkhidmatan pekerjaan untuk menyediakan kaunseling "satu-sama-satu", menyediakan kepada pelajar bimbingan dan sokongan yang komprehensif daripada latihan kepada pekerjaan.

Peningkatan pengantarabangsaan sentiasa merupakan antara matlamat penting Tongji SEM. Dengan perkembangan pesat ekonomi China, semakin banyak pelajar luar negara datang ke China untuk belajar. Dalam usaha untuk menggalakkan lagi penjenamaan "belajar di China", Tongji SEM telah menaik taraf Pakar Pengurusan Global (MGM) untuk pelajar antarabangsa pada tahun 2019, yang bertujuan memupuk pelajar antarabangsa untuk menguasai teori dan kaedah pengurusan antarabangsa dan cara menjalankan perniagaan di China, dan untuk mendedikasikan diri mereka dalam memainkan peranan kepimpinan pengurusan dalam persekitaran kerja silang budaya. (untuk maklumat lanjut, sila rujuk laman web: https://sem.tongji.edu.cn/semen/programs/mim-new/mim-overview/about-mgbm).

photo - https://photos.prnasia.com/prnh/20200929/2931621-1-a?lang=0
photo - https://photos.prnasia.com/prnh/20200929/2931621-1-b?lang=0

Source: School of Economics and Management, Tongji University
Keywords: Banking/Financial Service Education Higher Education Publishing/Information Service Survey, Polls & Research