omniture

Xinhua Silk Road: Festival Alxa ke-15 bermula di Mongolia Dalam Utara China

Xinhua Silk Road
2020-10-13 11:09 232

BEIJING, 13 Oktober 2020 /PRNewswire/ -- Festival Alxa ke-15 bermula pada 1 Oktober 2020 di Liga Alxa Wilayah Autonomi Mongolia Dalam China utara, menarik ramai pemain rentas desa, peminat dan pelancong.

Festival Alxa ke-15 bermula di Mongolia Dalam Utara China
Festival Alxa ke-15 bermula di Mongolia Dalam Utara China

Festival ini yang dihoskan bersama oleh kerajaan tempatan dan platform kelab China Fblife.com merupakan acara budaya padang pasir bertema kenderaan rentas desa berskala besar yang diadakan setiap tahun. Sejak dimulakan pada tahun 2006, ia telah menjadi salah satu festival kenderaan rentas desa yang paling menarik di China.

Aktiviti-aktiviti yang diketengahkan seperti pertandingan siri Team-3 (T3), grand prix kenderaan semua rupa bumi, perlumbaan panjat tebing, kejuaraan gusti Mongolia, acara muzik elektronik, lawatan helikopter, acara karnival dan pertunjukan dron akan dilancarkan pada festival tahun ini, yang dijadualkan berakhir pada 5 Oktober.

Untuk memberikan pengalaman perjalanan yang selamat tanpa kerisauan kepada pelancong, Festival Alxa tahun ini telah membentuk kumpulan kerja khas untuk pencegahan dan kawalan wabak, perlindungan alam sekitar dan jaminan keselamatan. Kerajaan tempatan juga telah membuat pelan tindakan wabak dan pelan darurat.

Usaha bersama harus dilakukan untuk melindungi persekitaran padang pasir dan menjadikan Festival Alxa sebagai karnival sukan rentas desa, mesra alam dan sihat, kata Liu Zhiqiang, setiausaha Jawatankuasa Parti Alxa Left Banner.

Fblife.com akan berusaha menjadikan Festival Alxa sebagai pangkalan ideal untuk ahli kelabnya dan membangunkan Liga Alexa menjadi destinasi paling dikehendaki di dunia untuk mengadakan acara rentas desa, kata Xin Hua, pengasas Fblife.com.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/316616.html

Photo - https://photos.prnasia.com/prnh/20201009/2938899-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Auto Entertainment Sporting Events Sports Transportation Travel Future Events