omniture

Jalan Sutera Xinhua: Seraphim Memperkenalkan Modul PV Siri Sel Separa S4 Baharu

Xinhua Silk Road
2020-12-01 19:33 124

BEIJING, 1 Disember 2020 /PRNewswire/ -- Jiangsu Seraphim Solar System Co., Ltd. (Seraphim), pengeluar produk solar bertaraf dunia di China, melancarkan generasi produk baharunya, modul fotovolta (PV) siri sel separa S4 pada 1 Disember.

Seraphim unveils new S4 half-cell series PV modules
Seraphim unveils new S4 half-cell series PV modules

Menurut Seraphim, modul PV siri sel separa S4 baharu dapat mencapai output kuasa maksimum sehingga 540W, dengan kecekapan modul maksimum mencapai 21.1 peratus, dengan mengintegrasikan wafer silikon besar 182mm dengan teknologi canggih seperti sel belakang pemancar pasif (PERC), multi-busbar (MBB), sel separa potong dan pembungkusan berketumpatan tinggi.

Produk-produk ini mempunyai dua kategori, iaitu modul satu muka dan modul dwimuka; kedua-duanya akan dimasukkan ke dalam pengeluaran besar-besaran pada suku pertama 2021, dengan jangkaan kapasiti tahunan 3 gigawatt (GW) setelah naik taraf peralatan.

Modul sel separa dwimuka S4 baharu terutamanya dapat meningkatkan output elektrik dari 10 peratus hingga 30 peratus, dalam keadaan tanah yang berbeza. Ini secara signifikan akan mengurangkan kos purata elektrik (LCOE) dan kos keseimbangan sistem (BoS).

Di samping itu, penggunaan teknologi kaca berganda membolehkan modul sel separa S4 dwimuka menikmati kemungkinan keretakan mikro yang lebih rendah, kadar pelemahan yang lebih rendah, prestasi tahan api dan penebat yang lebih baik, dan kelanjutan usia yang lebih baik.

Dari segi kebolehpercayaan, modul sel separa dwimuka S4 dilengkapi dengan bingkai untuk menahan beban yang lebih besar. Walaupun tanpa rusuk di bahagian belakang, bahagian depan modul sahaja dapat menahan beban mekanik statik sekitar 5,400 pascal (Pa).

Seraphim yakin bahawa dengan kelebihan yang dinyatakan, modul PV siri sel separa S4 baharu ini sangat sesuai untuk digunakan di stesen janakuasa besar yang dipasang di darat.

Modul sel separa dwimuka S4 baharu mewakili pertumbuhan dan kemajuan syarikat, dengan tujuan untuk menyediakan produk terbaik kepada pelanggan industri PV di seluruh dunia. Dari modul standard hingga separa potong, dari modul satu muka hingga dwimuka, setiap langkah yang diambil oleh Seraphim adalah ke arah inovasi dan transformasi untuk menghasilkan produk yang unggul. Dipercayai bahawa dengan pelancaran produk baharu ini, pelanggan akan mendapat manfaat yang besar, menurut Polaris Li, presiden Seraphim.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2011, Seraphim telah menjadi pakar dalam penyelidikan, pembangunan, pengeluaran, inovasi dan jualan produk PV. Sehingga kini, lebih daripada 8GW produk Seraphim telah dipasang di lebih 40 buah negara di seluruh dunia.

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Alternative Energies Environmental Products & Services Oil/Energy Utilities New products/services