omniture

Hikvision lengkapkan peningkatan besar untuk perisian keselamatan bersepadu HikCentral Professional

HikCentral Professional 2.0 kini menyokong rangkaian aplikasi keselamatan dan perniagaan lebih luas pada satu platform, kesemuanya diurus dengan antara muka pengguna dinamik dan intuitif yang baharu.
Hikvision
2021-04-01 22:47 50

HANGZHOU, China, 1 April 2021 /PRNewswire/ -- Hikvision melancarkan perisian keselamatan HikCentral Professional 2.0 ("HCP 2.0") yang baru dikemas kini yang menggabungkan suapan daripada pelbagai sistem pada satu platform. HCP 2.0 boleh dikonfigurasi untuk menghubungkan peranti keselamatan video, amaran serta sistem kawalan akses dan banyak lagi termasuk sistem pihak ketiga melalui OpenAPI – untuk pengurusan terpusat yang mudah daripada pelbagai aplikasi keselamatan dan perniagaan.

Hikvision HikCentral Professional 2.0
Hikvision HikCentral Professional 2.0

Frank Zhang, Presiden Pusat Produk dan Penyelesaian Antarabangsa Hikvision berkata, "Ini merupakan satu pelancaran yang penting buat kami dan lonjakan penting ke hadapan dalam penawaran perisian pengurusan keselamatan kami. HikCentral Professional 2.0 akan membantu pelanggan kami mengurus pelbagai aktiviti dengan lancar pada satu platform. Kami teruja untuk melihat nilai yang dibawa olehnya."

Sembilan aplikasi penting untuk pelbagai keperluan perniagaan 

HikCentral Professional 2.0 mengintegrasikan pelbagai sistem perniagaan dan keselamatan dengan sembilan aplikasi penting, menjadikannya bernilai untuk pelbagai jenis senario keselamatan dan perniagaan biasa yang dilihat di bangunan, kilang, kedai, pangsapuri dan seumpamanya.

Antaranya, kamera video dan penggera keselamatan diintegrasikan ke dalam platform tersebut bagi memberi paparan langsung yang lancar dan pemberitahuan penggera yang tepat pada masanya.

Di samping itu, kawalan akses boleh disertakan bagi menetapkan pelbagai kebenaran akses menggunakan pelbagai kaedah termasuk pengecaman wajah, kad ID, cap jari, kod QR dan banyak lagi. HCP 2.0 juga membenarkan pelbagai kakitangan seperti pengurus HR menetapkan peraturan kehadiran yang fleksibel, termasuk jadual kerja syif sekali gus memberi kemudahan pelaporan penuh. Selain itu, pengurus tapak juga boleh menggunakan aplikasi pengurusan kenderaan dan pengurusan pelawat bagi memperkemas pengurusan kemasukan selain tempat letak kenderaan di lapangan.

Pengguna boleh bergantung selanjutnya pada HCP 2.0 dengan analisis dan pelaporan pintar – aplikasi yang mengumpul data dan menukarkannya kepada laporan dan papan pemuka yang mudah difahami. Ini termasuk status aliran, kepadatan orang ramai dan banyak lagi. Bagi pasukan pengurusan sistem, aplikasi penyelenggaraan sistem HCP 2.0 dapat memvisualisasikan pemberitahuan penggera dan peranti serta topologi rangkaian dan peranti penuh untuk tindakan bersasaran yang pantas dalam kejadian yang ganjil.

Akhir sekali, HCP 2.0 membolehkan pengguna menggunakan sistem papan tanda digital untuk memaparkan iklan serta pengumuman. Perisian ini didatangkan dengan lapan templat prapasang untuk pengguna memaparkan kandungan dengan optimum. Sebagai contoh, ia boleh melibatkan jumlah orang ramai dan status suhu dalam senario pasar raya.

Mencipta sistem benar-benar seragam dengan keselamatan ditingkatkan dan kecekapan operasi lebih tinggi

Dengan HCP 2.0, pengguna akan dapat menggabungkan aplikasi dengan fleksibel dan membina sistem tersuai bagi memadankan keperluan keselamatan dan perniagaan mereka. Pendekatan yang seragam bukan sahaja mewujudkan kesedaran situasi yang lebih besar terhadap persekitaran keselamatan mereka, ia juga mengurangkan sumber pengurusan harian sebenar yang sebelum ini diperlukan oleh sistem yang berlainan.

Sebagai contoh, pengguna boleh mengintegrasikan pengurusan pelawat dengan pengurusan kenderaan bagi meningkatkan kecekapan operasi harian untuk kemudahan bangunan. Pengurus kemudahan boleh mendaftarkan maklumat pelawat ke dalam sistem HCP 2.0 dan – dengan menghubungkan kepada sistem ANPR – boleh menetapkan pelawat agar dibenarkan masuk secara automatik ke tempat letak kenderaan di lapangan. Dengan cara yang serupa, sistem tersebut juga dapat terlebih dahulu mengesahkan akses pelawat ke kawasan tertentu dalam premis organisasi.

Pengalaman pengguna diperibadikan

HikCentral Professional 2.0 dapat disesuaikan untuk menyampaikan maklumat tertentu kepada pengguna yang ditetapkan. Sistem ini didatangkan dengan tiga peranan diprakonfigurasi: "pemasangan dan pengurusan sistem," "kawalan dan pengurusan keselamatan" dan "pengurusan kehadiran." Dengan cara ini, kakitangan HR dapat menyesuaikan suapan mereka bagi menunjukkan status kehadiran kakitangan, contohnya, manakala kakitangan pengurusan boleh memantau keselamatan kemudahan. Terdapat juga satu peranan khusus yang boleh disesuaikan mengikut keperluan tertentu.

Mungkin yang paling penting, HikCentral Professional 2.0 mempunyai antara muka pengguna yang lebih baik. Pengguna boleh menyesuaikan panel kawalan untuk disesuaikan dengan pilihan tontonan mereka dengan hanya menyeret dan melepaskan suapan video dan peranti utama ke papan pemuka, menyesuaikan tempat mereka duduk dan bagaimana rupa mereka.

Antara muka pengguna dinamik dan intuitif

HCP 2.0 turut menggabungkan berbilang papan pemuka divisualisasikan yang memaparkan tinjauan keselamatan dan perniagaan penting yang terhasil daripada pelbagai aplikasi, memudahkan proses membuat keputusan dengan lebih ketepatan dan kecekapan.

Lebih-lebih lagi, pengguna dapat mengaplikasikan E-peta 3D yang mendemonstrasikan status pemantauan dengan jelas di lokasi berbeza dan mengurus amaran segera secara interaktif dengan mengklik dan menonton video langsung yang berkaitan dan maklumat sistem bersepadu yang lain.

Persediaan dan penyelenggaraan mudah

HikCentral Professional 2.0 mudah digunakan dan pantas disediakan untuk pelbagai projek dengan satu aplikasi. Pelanggan yang mempunyai keperluan sistem minimum iaitu Intel i3-CPU dan 8 GB RAM boleh mengaktifkannya dengan prosedur pemasangan satu klik yang menjadikan penyediaan HCP 2.0 mudah. Bestari panduan operasi dipaparkan dengan jelas bagi menyokong pengguna untuk mengkonfigurasi aplikasi penting. Di samping itu, papan pemuka pemantauan kesihatan yang divisualisasikan mendayakan penyelenggaraan IT yang lebih bertumpu dan cekap.

Untuk mengetahui lebih lanjut klik di sini.

Latar Belakang Hikvision 

Hikvision ialah penyedia penyelesaian IoT dengan video sebagai kecekapan utamanya. Menampilkan tenaga kerja penyelidikan dan pembangunan (R&D) yang luas dan berkemahiran tinggi, Hikvision mengeluarkan rangkaian penuh produk dan penyelesaian komprehensif untuk pelbagai pasaran menegak. Selain industri keselamatan, Hikvision memperluas jangkauannya kepada teknologi rumah pintar, automasi industri dan industri elektronik automotif bagi mencapai visi jangka panjangnya. Produk Hikvision juga menyediakan kepintaran perniagaan yang berkuasa untuk pengguna akhir yang dapat membolehkan operasi yang lebih cekap dan kejayaan komersial yang lebih besar. Komited dengan kualiti dan keselamatan terbaik produknya, Hikvision mendorong rakan kongsi untuk memanfaatkan banyak sumber keselamatan siber yang ditawarkan Hikvision, termasuk Pusat Keselamatan Siber Hikvision. Sila kunjungi www.hikvision.com.

 

Source: Hikvision
Keywords: Computer Software Computer/Electronics High Tech Security New products/services