omniture

HAVAL H6 HEV yang Dibangunkan Berasaskan Platform L.E.M.O.N. Buat Kemunculan Sulung di Thailand

GWM
2021-07-19 15:55 43

BAODING, China, 19 Julai 2021 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, HAVAL H6 HEV Generasi Ketiga, model HEV pertama yang dibangunkan di platform L.E.M.O.N., membuat kemunculan sulung globalnya di Bangkok, Thailand. Ia telah diterima dengan baik oleh pengguna Thai sebaik sahaja ia dilancarkan. Platform L.E.M.O.N. ialah platform teknologi modular terkini yang amat pintar yang dibina oleh GWM untuk pasaran global.

HAVAL H6 HEV yang Dibangunkan Berasaskan Platform L.E.M.O.N. Buat Kemunculan Sulung di Thailand
HAVAL H6 HEV yang Dibangunkan Berasaskan Platform L.E.M.O.N. Buat Kemunculan Sulung di Thailand

Pada awal reka bentuk platform L.E.M.O.N., GWM mempertimbangkan sepenuhnya keperluan untuk memberikan pengguna dengan pilihan yang pelbagai. Dengan itu, platform ini menampilkan kefleksibelan, prestasi yang tinggi, keselamatan tinggi, dan ringan, dan dapat disesuaikan dengan baik dengan produk-produk seperti HAVAL H6 Generasi Ketiga, HAVAL JOLION dan HAVAL DAGOU. Dengan platform ini, model-model ini dilengkapkan dengan struktur badan yang lebih baik dan prestasi yang lebih kuat dan kemampuan untuk memenuhi permintaan pelanggan untuk kualiti dan keselesaan.

HAVAL H6 HEV, model hibrid yang dibangunkan berasaskan platform ini, juga merupakan model pertama yang diterapkan dengan teknologi "L.E.M.O.N. DHT" di pasaran luar negara. Dengan enjin cas turbo 1.5T dan motor pemacu, model ini menyokong penukaran pintar mengikut senario penggunaan yang berbeza, dengan itu dapat mengelakkan keadaan kesesakan lalu lintas dengan berkesan seperti pembrekan yang kerap di kawasan bandar dan mengurangkan rintangan udara yang dihadapi oleh motor pemacu di lebuhraya. Ekonomi bahan bakar dipertingkatkan dan ditambah dengan penggunaan bahan bakar yang berkurangan hingga 4.9L/100km. Model ini memberikan keseimbangan yang sempurna antara kecekapan tinggi dan prestasi tinggi dalam semua julat kelajuan dan senario.

Sebagai modul strategik global yang pertama yang dibina berdasarkan platform L.E.M.O.N., HAVAL H6 Generasi Ketiga telah dioptimumkan menjadi 8%-10% lebih ringan berbanding generasi yang terdahulu, sambil mencapai prestasi yang lebih baik dalam pemecutan, pembrekan, pemanduan dan pendakian dengan penggunaan bahan bakar yang lebih rendah. Tambahan pula, lebih daripada 70% daripada bahan kereta adalah diperbuat daripada keluli berkekuatan tinggi, dan pada bahagian utama (seperti Turus A, Turus B, dan rangka pintu), tekanan galas sesekat mencapai 2,000MPa. Kekerasan badan dan keselamatan keseluruhan kenderaan telah dipertingkatkan dengan ketara, benar-benar merealisasikan evolusi yang komprehensif.

HAVAL DAGOU, model kedua yang dibina berasaskan platform ini, dilengkapi dengan badan pembinaan unitari, MacPherson dan ampaian bebas pelbagai pautan, dan gelang pintu penghentakan panas yang bersepadu untuk menggantikan sambungan kimpalan titik tradisional. Ini membantu mengurangkan perejahan badan dalam perlanggaran, dan meningkatkan keselamatan penumpang dalam 25% keadaan pelanggaran bertindan yang kecil. Sementara itu, platform L.E.M.O.N. baharu ini sangat sesuai dan boleh diperluas, menawarkan parameter yang boleh dilaraskan dalam pelbagai dimensi asas gandar, jarak roda, gabungan rangkaian dan perjalanan ampaian dan memenuhi gaya pemanduan yang berbeza.

Platform ini, gambaran utama R&D teknologi GWM, bukan hanya memperkasakan produk GWM, malah memberikan sokongan teknikal untuk penglibatan globalisasinya yang mendalam. Di masa akan datang, lebih banyak produk yang dibina berasaskan platform ini akan dilancarkan di seluruh dunia, membawakan pengguna lebih banyak pengalaman pemanduan yang menjimatkan, hijau, selamat dan selesa.

Source: GWM
Related Stocks:
HongKong:2333 OTC:GWLLY Shanghai:601633
Keywords: Auto Banking/Financial Service Internet Technology Publishing/Information Service Retail Telecommunications Transportation