omniture

Pengurus Dana Hong Kong One Heritage Group Perluas Jejak Asia di Singapura

Pejabat Singapura akan memberi tumpuan untuk menarik dan menawarkan akses istimewa kepada peluang pelaburan untuk individu bernilai bersih tinggi dan perniagaan keluarga
One Heritage Capital Management
2021-10-15 10:15 77

SINGAPURA, 15 Oktober 2021 /PRNewswire/ -- Pengurus Dana One Heritage Holdings Group ("Kumpulan") telah mengumumkan pembukaan subsidiari baharu di Singapura, sebagai sebahagian daripada strateginya untuk mengukuhkan kehadirannya di Asia Tenggara. One Heritage Capital Management Singapore ("1HCapital Singapore") yang akan ditempatkan di Marina One East Tower akan memberi tumpuan untuk menarik dan menawarkan akses istimewa kepada peluang pelaburan untuk individu bernilai bersih tinggi dan perniagaan keluarga.

Didorong oleh kejayaan pertumbuhan selama tujuh belas tahun daripada pembangunan hartanah hinggalah perkhidmatan kewangan, One Heritage Holdings Group dengan sebuah syarikat tersenarai hartanah UK (LSE) terus mengembangkan perniagaan pengurusan kekayaannya di Asia-Pasifik dengan sebuah pejabat baharu di Singapura.

1HCapital Singapore, dianugerahkan dengan Lesen Pasaran Modalnya (CMS) oleh Penguasa Kewangan Singapura (MAS) pada Jun 2021, akan dipimpin oleh pasukan kepimpinan mantap dengan golongan profesional yang berpengalaman dalam perbankan swasta, bersama Pengasas Joe Hui, Ketua Pegawai Eksekutif Jacqueline Chua dan Ketua Pegawai Maklumat/Ketua Bahagian Pengurusan Kekayaan Clarence Lee.

Joe Hui, Pengasas 1HCapital Singapore, berkata, "Pandemik Covid telah mempercepatkan transformasi ekonomi global serta memperkukuhkan lagi beberapa trend mega abad ke-21. Kaedah-kaedah tradisional peruntukan aset dan pelaburan tidak mencukupi dalam kebiasaan baharu ini. Ketika kami bekerjasama dengan pelanggan kami untuk mengemudi landskap baharu ini, kami bergantung dengan sikap yang lebih konservatif dan bersabar dalam ufuk masa kami. Kami percaya bahawa pelanggan boleh mendapat manfaat daripada kekuatan One Heritage Group dalam perniagaan teras kami."

Jacqueline Chua, Ketua Pegawai Eksekutif 1HCapital Singapore, membawa bersama beliau pengalaman selama 27 tahun memimpin rancangan pengembangan ke Asia Tenggara. Beliau pernah memegang jawatan kepimpinan sepanjang kerjaya beliau di UBS, RBS Coutts, ABN AMRO, Citibank dan Allianz Global Investors, memimpin pasukan dengan jurubank swasta yang meliputi Singapura, Malaysia, Indonesia dan Thailand. Beliau dilengkapi dengan rekod prestasi yang mantap dalam pembangunan perniagaan sepanjang kerjaya beliau. Beliau memulakan perniagaan pengedaran Singapura untuk Allianz Global Investors dan ABN AMRO untuk Van Gogh Preferred sebelum memulakan kerjaya perbankan swasta beliau dengan UBS dan Coutts.

"Biarpun dengan ketidaktentuan persekitaran ekonomi semasa, kami akan menghadapi cabaran melalui pemikiran yang inovatif dan pengalaman luas kami sekali gus mengutamakan hubungan pelanggan. Sepanjang tiga tahun yang akan datang, rancangan strategic 1HCapital Singapore akan memfokuskan untuk membangunkan portfolio penawaran aset terurus dan peruntukan aset termasuk peluang pelaburan alternatif dalaman seperti modal teroka," kata Ketua Pegawai Eksekutif Jacqueline Chua. 

Dalam 1HCapital Singapore, beliau juga akan berusaha untuk membangunkan segmen "Wanita dalam Kedermawanan" berdasarkan kepada profil beliau yang mantap dalam kedermawanan dan kekayaan wanita. Beliau percaya bahawa "pengurusan kekayaan wanita merupakan kemunculan yang terbesar, namun merupakan pasaran yang terabai terutamanya ekoran persekitaran Covid."

Ketua Pegawai Maklumat dan Ketua Bahagian Pengurusan Kekayaan Clarence Lee, CFA, CAIA, CFTe, mempunyai pengalaman selama 19 tahun yang mencakupi pasaran global dan perbankan swasta. Clarence bekerjasama erat dengan pelanggan serta keluarga rangkaian yang sangat tinggi di seluruh Asia Tenggara menerusi jawatan-jawatan terdahulu beliau iaitu sebagai Pengarah Urusan, Ketua Penasihat Pelaburan Serantau di Bank of Singapore dan Ketua Pasaran, Indonesia, UOB Private Banking.

"Kami, di 1HCapital, benar-benar percaya dalam menyelaraskan kepentingan kami dengan kepentingan pelanggan serta menyediakan penyelesaian yang terbaik dalam kelas kepada mereka. Kami bermatlamat untuk menjadi pusat kecemerlangan untuk pengurus perhubungan yang berkongsi nilai dan visi yang sama untuk menjadi penasihat yang dipercayai buat pelanggan kami yang dihargai," tambah Ketua Pegawai Maklumat Clarence Lee.

Latar Belakang ONE HERITAGE CAPITAL MANAGEMENT (SG) PTE. LTD. 

One Heritage Capital Management Singapore ialah sebuah pejabat pengurusan aset bebas yang menawarkan perkhidmatan pengurusan kekayaan untuk individu bernilai bersih tinggi dan perniagaan keluarga. Merupakan subsidiari milik penuh One Heritage Holdings Group Limited. Beribu pejabat di Hong Kong dan didorong oleh kejayaan pertumbuhan selama tujuh belas tahun, Kumpulan ini menawarkan rangkaian perkhidmatan pengurusan kekayaan yang komprehensif, pembangunan & pengurusan hartanah global serta penyelesaian teknologi pengurusan perusahaan yang inovatif. Memperluas jangkauan Kumpulan ini melangkaui Asia, One Heritage PLC merupakan sebuah syarikat yang disenaraikan di London Stock Exchange (LSE) yang mengintegrasikan sepenuhnya sumber hartanah UK dengan pengurusan.

Laman Sesawang: https://1hcapital.sg
Linkedin
: https//www.linkedin.com/company/1hcapital  

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: 

Jacqueline Chua, Ketua Pegawai Eksekutif 1HCapital Singapore
Emel: Jacqueline.chua@1Hcapital.com
Tel: +65 6229 2320

Source: One Heritage Capital Management
Keywords: Banking/Financial Service Corporate Expansion