omniture

Crown Kemas Kini Tawaran Penindan dengan Penindan Rentang 'Walkie' Siri M 3000 Lebih Baik

Crown Equipment Pty Ltd
2021-11-11 09:00 69

SINGAPURA, 11 November 2021 /PRNewswire/ -- Crown Equipment Corporation, salah sebuah syarikat pengendalian bahan yang terbesar di dunia, mengemas kini barisan penindan mereka dengan penindan rentang 'walkie' M 3000-20 jejak kecil baharu. M 3000-20 menyampaikan kebolehlihatan, produktiviti dan keboleholahgerakan yang lebih baik untuk menindan, mengalihkan dan mengurus produk dalam gudang runcit yang kecil dan perniagaan lain yang perlu mengoptimumkan ruangnya.

Crown Updates Stacker Offering with Improved M 3000 Series Walkie Straddle Stacker
Crown Updates Stacker Offering with Improved M 3000 Series Walkie Straddle Stacker

"M 3000-20 menambah baik dan menggantikan penindan rentang 'walkie' Crown M dengan perubahan reka bentuk dan ciri-ciri baharu yang meningkatkan produktiviti, kemudahan penggunaan dan keserbagunaan," kata David Sultana, Pengarah Pemasaran - Asia Pasifik Crown Equipment.

"Dengan panjang kepala yang lebih pendek, operasi yang lebih senyap dan kapasiti 900kg, M 3000-20 amat sesuai dalam ruang yang lebih kecil," kata Sultana. "Apabila tiba masanya untuk beroperasi, penindan baharu ini menonjol dengan ketinggian angkat tambahan 3,655mm – satu lagi kedudukan palet di rak, menggandakan kelajuan mengangkat, hampir dua kali ganda kelajuan menurun, rentang boleh laras dan ciri yang mengubah keadaan, Crown X10® Handle."

X10 Handle yang direka bentuk secara ergonomik dapat meningkatkan keselesaan pengendali dan membolehkan pengendali mengawal kenderaan sambil berdiri dengan selamat di bahagian tepi. Ini dapat menambah baik pandangan pengendali dan keboleholahgerakan penindan. Pemegang merangkumi roda ibu jari (thumbwheel), butang naik/turun dan ciri batal brek. Ciri batal brek membolehkan M 3000-20 bergerak dengan pemegang di kedudukan hampir menegak dan dalam masa yang sama kekal dalam jejak trak. Penindan Crown memberikan jejari pusingan yang jauh lebih ketat berbanding trak pengangkat imbang balas penunggang biasa.

M 3000-20 dapat digunakan dalam banyak aplikasi sebagai stesen kerja bergerak yang dapat diletakkan di kedudukan yang tepat bagi meningkatkan produktiviti dan keselesaan. Selain itu, turut disediakan ialah platform kerja sangkut (snap-on) pilihan yang menghasilkan permukaan kerja untuk pelbagai aplikasi.

Pilihan-pilihan lain termasuk aksesori Work Assist, hidup/mati tanpa kunci, kunci cabang, penyandar beban, pakej hidraulik permulaan lunak dan pengendali InfoLink®  Crown serta sistem pengurusan pengangkutan yang memantau prestasi serta penggunaan peralatan terhubung, individu dan juga proses.

M 3000-20 turut serta dalam rangkaian luas penindan Crown termasuk model-model rentang, capaian, imbang balas dan bercabang yang dapat memenuhi keperluan aplikasi dan cabaran tertentu.

Latar Belakang Crown Equipment Corporation 

Crown ialah salah sebuah syarikat pengendalian bahan yang terbesar di dunia dengan reputasi untuk reka bentuk produk yang memenangi anugerah, kejuruteraan dan teknologi termaju serta perkhidmatan selepas jualan yang unggul. Falsafah perniagaan Crown memanfaatkan proses-proses yang bersepadu secara vertikal untuk mereka bentuk, mengeluarkan dan mengedarkan penyelesaian berpandangan jauh yang inovatif yang dapat meningkatkan produktiviti dan kecekapan pengendalian pelanggan. Crown mengeluarkan pelbagai jenis forklift serta teknologi automasi dan pengurusan pengangkutan.

Ibu pejabat global syarikat ini terletak di New Bremen, Ohio, AS, dengan ibu pejabat serantaunya terletak di Australia, China, Jerman dan Singapura. Bilangan kakitangannya melebihi 15,100 orang di seluruh dunia. Crown mengendalikan jaringan perkhidmatan dan pengedaran yang melebihi 500 lokasi jualan di lebih 80 negara. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai idea-idea Crown bagi membantu pelanggan memajukan produktiviti operasi mereka, kunjungi crown.com

 

Source: Crown Equipment Pty Ltd
Keywords: Auto Mining/Metals Transportation New products/services