omniture

'WIB: Indonesia K-Pop Awards' Tokopedia Umum Barisan Artis Terkenal untuk Pertunjukan Perdana Seluruh Dunia Pertama Seumpamanya: BTS, BLACKPINK, TWICE, NCT Dream dan Banyak Lagi

Tokopedia
2021-11-22 09:00 93

JAKARTA, Indonesia, 22 November 2021 /PRNewswire/ -- Tokopedia, sebuah syarikat teknologi dengan pasaran yang utama di Indonesia, mengumumkan 10 barisan kumpulan artis terkenal global Korea Selatan dalam penstriman seluruh dunia yang pertama seumpamanya WIB: Indonesia K-Pop Awards pada 25 November 2021.

 

 

Tokopedia mengumumkan barisan 10 kumpulan megastar global Korea Selatan dalam penstriman seluruh dunia pertama WIB: Anugerah K-Pop Indonesia pada 25 November 2021.
Tokopedia mengumumkan barisan 10 kumpulan megastar global Korea Selatan dalam penstriman seluruh dunia pertama WIB: Anugerah K-Pop Indonesia pada 25 November 2021.

Kesemua 10 kumpulan ini terdiri daripada BTS dan BLACKPINK, dua duta jenama Tokopedia dan juga TWICE, NCT Dream, The Boyz, Stray Kids, ITZY, Treasure, Secret Number dan Aespa.

WIB: Indonesia K-Pop Awards ialah sebuah acara penyampaian anugerah daripada komuniti Indonesia untuk kumpulan artis terkenal global yang disebut di atas yang mana peminatnya mengundi melalui Tokopedia. WIB Indonesia K-pop Awards 2021 akan menjadi acara anugerah pertama yang dikhususkan untuk peminat K-pop di Indonesia dan akan turut membawakan pelbagai persembahan istimewa daripada kumpulan-kumpulan ini.

Komuniti seluruh dunia boleh menstrim WIB: Indonesia K-Pop Awards pada 25 November mulai jam 19.00 hingga 21.00 Waktu Jakarta (UTC+7) melalui Tokopedia Play dalam aplikasi Tokopedia dan saluran Youtube rasmi Tokopedia. Peminat-peminat boleh menonton rancangan ini melalui pautan berikut dan digalakkan untuk menetapkan peringatan agar tidak terlepas pertunjukan perdananya.

"Selain daripada menghubungkan peminat K-Pop di Indonesia dan seluruh dunia dengan artis-artis terkenal global kegemaran mereka, kami berharap agar dapat mengekalkan kerelevanan Tokopedia dan membawa nama Indonesia ke persada global," kata Ketua Pegawai Pemasaran dan Naib Presiden Kanan Tokopedia, Kevin Mintaraga.

Penglibatan pelbagai kumpulan artis terkenal global Korea Selatan dalam kempen Waktu Membeli Belah Indonesia (Waktu Indonesia Belanja atau WIB) Tokopedia sebelum ini mendapat pujian tinggi, mencetuskan perbualan di media sosial, malah mendahului topik-topik yang menjadi trend di seluruh dunia.

Kempen WIB Tokopedia diadakan secara rutin pada setiap 25hb hingga penghujung setiap bulan. Warga Indonesia boleh menemui pelbagai produk dengan pelbagai tawaran menarik untuk menjadikan aktiviti membeli belah lebih cekap.

Latar Belakang Tokopedia 

Tokopedia, sebagai sebuah syarikat teknologi Indonesia, mempunyai misi untuk mendemokrasikan perdagangan melalui teknologi. Visi Tokopedia adalah untuk membina Ekosistem Super yang membolehkan sesiapa sahaja untuk mula dan menemui apa sahaja. Sehingga ke hari ini, Tokopedia telah memperkasa berjuta-juta peniaga dan pengguna dalam seluruh pasaran dan barangan digital, teknologi kewangan dan pembayaran, logistik dan penunaian, termasuk Mitra Tokopedia.

Source: Tokopedia
Keywords: Computer/Electronics Entertainment Multimedia/Online/Internet Music New products/services