omniture

Midea Umum Pemerolehan TTIUM Motor, Tembusi Pasaran Kenderaan Dua-roda Hijau Secara Rasmi

Midea Group
2022-04-28 10:33 89

WUHAN, China, 28 April 2022 /PRNewswire/ -- Midea mengumumkan pemerolehan Wuhan TTIUM Motor Technology CO., LTD (TTIUM). Menerusi langkah strategik ini, ia menandakan bahawa Midea telah menembusi pasaran "kenderaan dua-roda" secara rasminya dan memperbaharui lagi portfolio produknya.

Penandatanganan kontrak antara Midea Industrial Technology dan TTIUM Motor Technology CO., LTD (TTIUM)
Penandatanganan kontrak antara Midea Industrial Technology dan TTIUM Motor Technology CO., LTD (TTIUM)

Memandang ke hadapan, Midea dan TTIUM Motor berharap agar dapat mencapai hasil yang saling menguntungkan untuk produk dan teknologi bersama. Selain itu, TTIUM akan mendapat manfaat daripada sumber penyelidikan dan pembangunan (R&D) sedia ada daripada Midea Industrial Technology, penyelesaian motor canggih daripada Welling, teknologi komponen elektrik dan elektronik standard-automobil, tapak uji dan makmal yang andal, penggunaan sistem pembuatan padu yang lancar dan rantaian bekalan yang mantap, bagi meningkatkan daya saingnya. Dari satu segi yang lain, TTIUM mempunyai pengalaman industri dan sumber pelanggan luas yang akan membantu memberi inspirasi dan menyokong Midea berhubung transformasi produk dan teknologi.

Seperti yang ditunjukkan oleh saiz pasaran yang besar, Midea Industrial Technology kini memiliki dua jenama E-Basikal, Welling dan Motinova. Midea akan memanfaatkan portfolio motor masing-masing, membawakan ciri kesenyapan, kecekapan, kecerdasan, kestabilan dan kepadatan serta menjadi pengusaha yang utama dalam pasaran E-basikal seluruh dunia.

TTIUM menyediakan penyelesaian teknologi motor sistematik untuk industri e-mobiliti global
TTIUM menyediakan penyelesaian teknologi motor sistematik untuk industri e-mobiliti global

Dengan gaya hidup mesra alam dan karbon-rendah menjadi ikutan, pasaran kenderaan terbantu elektrik atau E-basikal membangun dengan pantas. Mengupayakan kayuhan agar mudah dan senang, E-Basikal secara beransur-ansur menjadi pilihan baharu untuk pengulang-alik bandar. Sokongan sistem pemacu elektrik meningkatkan dengan ketara kebolehlaksanaan menunggang basikal bukit, basikal pengulang-alik dan basikal kargo. Mengikut statistik, skala global E-Basikal telah mencecah kira-kira 7.27 juta unit pada tahun 2021. Dianggarkan bahawa menjelang tahun 2030, pasaran E-Basikal global akan mencapai saiz 19 juta unit.

Latar Belakang Midea Industrial Technology

Sebagai salah satu daripada lima kumpulan perniagaan Midea Group, Midea Industrial Technology menjadikan sains dan teknologi sebagai daya penggerak teras. Sehingga kini, Midea Industrial Technology telah membina 27 pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) di seluruh dunia dengan pengumpulan lebih daripada 5,500 paten dibenarkan. Dengan pelaburan R&D tahunan mencecah 1.1 bilion RMB, syarikat ini terus melabur dalam teknologi teras dan canggih untuk produk berketepatan tinggi seperti pemampat, motor, cip, pengecil, injap pengembangan elektronik, alat ganti kereta, penukar, sistem servo dan komponen pelesapan haba.

Laman sesawang: https://tech.midea.com/ 

Source: Midea Group
Related Stocks:
Shenzhen:000333
Keywords: Auto Computer/Electronics Green Technology Transportation Acquisitions, mergers, takeovers