omniture

Gotion High-tech keluarkan laporan ESG 2021, Laksanakan strategi ESG & cipta Gotion hijau kitaran hayat penuh secara serentak

Gotion High-tech
2022-05-02 16:50 108

HEFEI, China, 2 Mei 2022 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, Gotion High-tech mengeluarkan laporan kewangan tahunan 2021. Ia menunjukkan bahawa syarikat ini telah melaksanakan pembangunan karbon-rendah melalui pejabat hijau, fotovolta solar, transformasi peralatan dan langkah-langkah lain serta telah menderma sejumlah 12.08 juta yuan bagi memenuhi tanggungjawab sosial korporatnya.

Semasa tempoh pelaporan, syarikat ini bertindak balas dengan aktif terhadap matlamat keneutralan karbon global, mengamalkan dengan teguh misi "untuk menjadikan tenaga hijau boleh diakses dan lestari", mematuhi kepimpinan hijau, pembangunan karbon-rendah, terus melabur dalam penjimatan tenaga dan perlindungan terhadap alam sekitar, menggalakkan pembangunan yang berkualiti tinggi dan perlindungan persekitaran ekologi serta mencipta Gotion hijau dalam seluruh kitaran hayat.

Gotion High-Tech telah mewujudkan susun atur rantaian industri keseluruhan daripada "bahan akhir dengan bateri-akhir pelanggan-akhir kitar-semula-akhir" dan mencapai pengitaran semula dan penggunaan daripada pembangunan sumber kepada storan tenaga dan akhirnya kepada pemulihan tenaga. Tapak bahan mentah bijih litium di Yichun, kilang anod karbon-sifar di Mongolia Dalam dan projek-projek kitar semula bateri di Feidong dan Lujiang merupakan langkah-langkah yang diambil oleh Gotion untuk membangunkan industri-industri hijau dan karbon-rendah. Di samping itu, dengan menyokong pejabat hijau, projek fotovolta solar, projek penambahbaikan padu, penaiktarafan peralatan dan pengubahsuaian dalam pengeluaran, operasi dan pengurusan harian, kadar penggunaan tenaga tahunan menurun sebanyak 23%. Dalam proses pembuatan bateri, pembuatan hijau tanpa-pencemaran dan reka bentuk pengoptimuman komponen diterima pakai untuk mengurangkan kos pembungkusan dalam peringkat modul dan pek bateri sementara emisi karbon dioksida tahunan dikurangkan sebanyak 27,869 tan secara keseluruhan.

Selain mencipta nilai komersial, Gotion High-tech juga menganggap pelaksanaan tanggungjawab sosial yang aktif merupakan bahagian penting daripada pusingan berbudi operasi dan pengurusan. Pada tahun 2021, Gotion menyumbang sejumlah 12.08 juta yuan melalui pencegahan banjir, kebajikan pendidikan dan sumbangan kebajikan awam.

Source: Gotion High-tech
Keywords: Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Survey, Polls & Research