omniture

LOTTE HOTEL HANOI dan SEOUL Terima Anugerah Tertinggi daripada '2022 Travellers' Choice Awards' Tripadvisor

LOTTE HOTELS & RESORTS
2022-05-25 08:00 100
  • LOTTE HOTEL HANOI, dinobatkan enam kali sebagai hotel mewah terbaik di Vietnam 
  • LOTTE HOTEL SEOUL Executive Tower, hotel mewah terbaik di Korea Selatan

SEOUL, Korea Selatan, 25 Mei 2022 /PRNewswire/ -- LOTTE HOTEL HANOI dan LOTTE HOTEL SEOUL telah diiktiraf oleh '2022 Travellers' Choice Awards' Tripadvisor sebagai hotel terbaik.

LOTTE HOTEL HANOI
LOTTE HOTEL HANOI

Sebagai platform pelancongan yang terbesar di dunia, Tripadvisor mengumumkan keputusan Travellers' Choice Awards dengan mengiktiraf 10% hotel, restoran dan destinasi terunggul global berdasarkan kepada kira-kira 900 juta ulasan dan pandangan daripada pengembara antarabangsa.

Menurut keputusan anugerah yang diumumkan pada 10 Mei, LOTTE HOTEL HANOI dan LOTTE HOTEL SEOUL diberi penghormatan sebagai hotel mewah terunggul masing-masing di Vietnam dan Korea Selatan. Khususnya, LOTTE HOTEL HANOI menduduki tempat ke-4 di Asia dan ke-13 di peringkat global bagi kedua-dua anugerah hotel dan hotel mewah. Dianugerahkan dalam enam kategori, kecekapan LOTTE HOTELS sekali lagi dapat diiktiraf.

LOTTE HOTEL HANOI Tim Ho Wan
LOTTE HOTEL HANOI Tim Ho Wan

LOTTE HOTEL HANOI terletak di tingkat 33 hingga 64 LOTTE Centre Hanoi, bangunan mercu tanda bandar berkenaan. Sebanyak 318 bilik tamunya direka oleh Wilson & Associates dan HBA, syarikat-syarikat reka bentuk hotel mewah yang terkenal di seluruh dunia. Bahagian dalam berwarna perang, kuning air merangkumkan corak tradisional Vietnam yang sejajar dengan titik kayu, jubin. Kesemua bilik mempunyai pemandangan panoramik bandar tersebut dan juga Tasik Barat.

Restoran dan bar turut menyajikan gastronomi terbaik di bandar berkenaan. Berserta restoran dim sum satu bintang Michelin Hong Kong 'Tim Ho Wan', restoran stik terbaik dengan pemandangan indah 'Grill 63', restoran tradisional Cina 'Red River', bar atas bumbung yang terletak di tempat paling tinggi 'Top of Hanoi' dan dek pemerhatian LOTTE Center Hanoi disenaraikan sebagai salah satu pemandangan bandar dari udara 10 terbaik utama di dunia oleh The Guardian kesemuanya disukai sebagai tempat yang harus dilawati.

LOTTE HOTEL SEOUL Executive Tower ialah salah sebuah hotel mewah wakilan di Seoul untuk pengembara perniagaan dan VIP di seluruh dunia. Hotel berkenaan dinilai tinggi untuk reka bentuk modennya bagi membangkitkan pengalaman tradisional Korea dan perkhidmatan hospitaliti Koreanya cukup bergaya untuk menjadi tuan rumah kepada lawatan negeri. Ia menempatkan ruang rehat tetamu dalaman yang terbesar di Korea Selatan 'Le Salon' serta restoran satu bintang Michelin 'Pierre Gagnaire à Seoul' untuk menawarkan pengalaman gustatori yang mewah.

Nampaknya usaha kami untuk terus menyediakan perkhidmatan yang stabil di tengah-tengah banyak perubahan ekoran pandemik ini diiktiraf oleh para tetamu yang cukup bermakna," kata Sejin Ahn, Ketua Pegawai Eksekutif LOTTE HOTELS & RESORTS. "Sebagai sebuah kumpulan hotel global, LOTTE HOTELS & RESORTS akan terus berusaha untuk menyediakan kepuasan tertinggi."

Sementara itu, LOTTE HOTELS & RESORTS kini mengendalikan 32 buah hotel di tujuh negara. Dengan perkhidmatan hospitaliti gaya Koreanya dan portfolio jenama, kumpulan hotel tersebut memenuhi keperluan pelbagai pengembara – hotel mercu tanda premium "SIGNIEL," hotel servis penuh berkualiti tinggi yang klasik "LOTTE HOTELS," hotel gaya hidup "L7 HOTELS," hotel dioptimumkan oleh perniagaan "LOTTE City Hotels" dan "LOTTE Resort" untuk pengembara berkeluarga.

Source: LOTTE HOTELS & RESORTS
Keywords: Hotels and Resorts Publishing/Information Service Retail Travel Awards