omniture

Huawei Lancar PowerPOD 3.0, Sistem Bekalan Kuasa Generasi Baharu

Huawei
2022-05-30 11:36 183

DONGGUAN, China, 30 Mei 2022  /PRNewswire/ -- Semasa acara pelancaran Kemudahan Pusat Data Generasi-Seterusnya Huawei, Fei Zhenfu, Ketua Pegawai Teknologi Pasukan Kemudahan Pusat Data Huawei, melancarkan penyelesaian bekalan kuasa generasi baharu—PowerPOD 3.0. Melalui inovasi teknologi teras dan pergabungan komponen, penyelesaian tersebut mengoptimumkan susun atur dan membina sistem bekalan kuasa pusat data selamat yang menjimatkan jejak, kuasa dan masa.


Penjimatan jejak: 40% jejak lebih kecil

Dengan menggunakan seni bina tertumpu yang inovatif dan UPS5000-H dengan ketumpatan-ultra tinggi dalam industri ini, ketumpatan kuasa setiap kabinet ditingkatkan dan susun atur ruang sistem bekalan kuasa dioptimumkan. Bilangan kabinet dikurangkan daripada 22 kepada 11, lalu menghasilkan pengurangan jejak yang signifikan. Dalam pusat data 12 MW umpamanya, jejak yang dijimatkan oleh penyelesaian PowerPOD 3.0 membolehkan penggunaan lebih daripada 170 rak tambahan berbanding dengan penyelesaian bekalan kuasa tradisional.

Penjimatan kuasa: 70% penggunaan lebih rendah

Kecekapan pautan bagi penyelesaian bekalan kuasa tradisional umumnya lebih rendah daripada 94.5%. Sebaliknya, PowerPOD 3.0 meningkatkan kecekapan hingga 97.8% sambil memendekkan panjang pautan. Di samping itu, UPS5000-H menyampaikan kecekapan 99.1% dalam mod S-ECO, seterusnya mengurangkan penggunaan kuasa dengan efektif. Menggunakan PowerPOD 3.0 dalam pusat data 12 MW akan menjimatkan hampir 300,000 dolar A.S. setiap tahun.

Penjimatan masa: 75% penghantaran lebih singkat

Penyelesaian bekalan kuasa tradisional memerlukan kira-kira 35 bar tembaga dan 180 kabel untuk disambungkan di lapangan, menghasilkan risiko yang berkualiti tinggi dan tempoh penghantaran selama 2 bulan. PowerPOD 3.0 menggunakan busbar pasang siap seperti dulang untuk sambungan dalaman. Dengan pemasangsiapan dan penjayaan diselesaikan di kilang, pembinaan di lapangan dapat disiapkan hanya dalam masa 2 minggu, lalu mempercepatkan pelancaran perkhidmatan untuk pelanggan.

Selamat: 40% kadar gagal lebih rendah dalam SLA

Berdasarkan kepada konsep "pemanduan berautonomi" dan teknologi AI, PowerPOD 3.0 dibekalkan dengan ciri pintar iPower yang menyediakan reka bentuk andal dua-lapisan untuk keterlihatan hujung-ke-hujung serta ramalan suhu AI, ramalan hayat komponen utama serta tetapan pintar. O&M automatik dan prediktif mampu dijayakan.


Pusat data semakin berkembang ke arah ketumpatan yang tinggi dan skala besar. Sebagai "jantung" pusat data, sistem bekalan kuasa bukan sahaja perlu memastikan keselamatan dan keandalan sepanjang kitaran hayatnya untuk menyamai pertumbuhan yang dituntut, tetapi turut mengintegrasikan semua peralatan dalam rantaian bekalan kuasa dengan cara yang inovatif bagi mencipta lebih nilai untuk pelanggan.

 

Source: Huawei
Keywords: Computer/Electronics Electrical Utilities Environmental Products & Services Green Technology Utilities