omniture

GenScript membawa pulang Eksekutif Tahun ini - Bioteknologi di Anugerah Kecemerlangan Pengurusan SBR 2022

Genscript
2022-11-21 19:19 206

En. Johnson Wang telah mendorong pasukan GenScript APAC untuk mencapai pelbagai tonggak kejayaan walaupun menghadapi cabaran luaran.

SINGAPURA, 21 Nov. 2022 /PRNewswire/ -- Perbadanan bioteknologi global, Presiden GenScript Asia Pasifik, En. Johnson Wang telah merangkul Eksekutif pada Tahun ini – Gelaran Bioteknologi di Anugerah Kecemerlangan Pengurusan SBR 2022 yang diadakan baru-baru ini atas dedikasi beliau untuk membina pasukan GenScript Asia Pasifik sejak tahun 2019. Anugerah berprestij ini bagi menghargai individu atau pasukan yang telah membuat sumbangan besar kepada kejayaan syarikat dan pertumbuhan Singapura.

En. Johnson Wang menerima Anugerah Eksekutif Tahun Ini dalam kategori Bioteknologi
En. Johnson Wang menerima Anugerah Eksekutif Tahun Ini dalam kategori Bioteknologi

"Saya sangat terharu untuk menerima anugerah ini daripada pasukan Semakan Perniagaan Singapura dan kejayaan ini tidak dapat dicapai tanpa dedikasi daripada ahli pasukan yang bekerja tanpa merasai penat lelah untuk menjadikan syarikat ini sebagai salah satu jenama bioteknologi yang paling diiktiraf secara global pada hari ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak berkepentingan dan rakan kongsi penting kita atas keyakinan dalam teknologi dan perkhidmatan kita yang telah memberikan motivasi kepada kita untuk bekerja lebih keras bagi menyediakan penyelesaian terbaik kepada pelanggan kita." Kata En. Johnson Wang ketika upacara anugerah itu..

GenScript Biotech ialah salah satu pembekal teknologi dan perkhidmatan R&D sains hayat yang terkemuka di dunia dan bahagian pengeluaran. GenScript Asia Pasifik telah disediakan dengan misi untuk mengembangkan perniagaan GenScript di wilayah ini. En. Wang telah mendorong pasukan untuk mencapai pelbagai tonggak kejayaan sejak itu. Walaupun memulakan pasukan di Singapura dengan lima orang ahli penting sahaja, pasukan ini telah berkembang sejak mula dan kini mempunyai kira-kira 100 orang pekerja di seluruh wilayah Asia Pasifik.

Pada masa yang sama, dengan situasi yang mencabar di mana pandemik COVID-19 mengganggu logistik dan operasi global, kepimpinan En. Wang membolehkan pasukan untuk menjayakan dan bekerja dengan agensi akademik kerajaan Singapura dalam membangunkan kit pengesan antibodi peneutralan COVID-19 - cPassTM. Syarikat telah berjaya menukarkan cabaran luaran menjadi peluang pertumbuhan dalam keadaan yang tidak pernah berlaku dahulu. Di bawah kepimpinan En. Wang, pasukan ini juga telah mencapai lebih daripada 50% pertumbuhan perniagaan secara berturut-turut dalam masa 3 tahun yang lepas.

Pada tahun 2021, pasukan ini telah memulakan persediaan bagi menyediakan kemudahan pengilangan di Singapura bagi menyelesaikan isu gangguan logistik global besar dan juga memberikan penyelesaian yang lebih disesuaikan kepada pelanggan di wilayah ini. En. Wang dan pasukan beliau telah bekerja tanpa lelah untuk menjadikan perkara ini berjaya pada penghujung tahun 2021. Persediaan kemudahan GenScript baharu di Singapura merupakan tonggak kejayaan yang ketara untuk menguatkan kehadiran di bandar bertenaga Singapura. Kemudahan kilang baharu ini telah melihat pertumbuhan yang pesat sejak itu dan berkhidmat sebagai hab inovasi dan kecemerlangan wilayah untuk meningkatkan perkongsian pasaran GenScript di seluruh empat unit perniagaan, terutamanya penyelesaian sains hayat bagi pengeluaran protein/antibodi sintesis gen dan disesuaikan.

Memimpin GenScript Asia Pasifik melalui cabaran ini dan dapat membangun dengan lebih lanjut, En. Wang dan pasukan beliau bersedia untuk kejayaan disebabkan dedikasi mereka. Mereka dalam usaha mengembangkan horizon syarikat di seluruh peringkat dengan baik.

GenScript Biotech Corporation

GenScript Biotech Corporation (HK.1548) ialah pembekal teknologi dan perkhidmatan R&D serta pengeluar sains hayat yang terkemuka di dunia. Dibina atas teknologi sintesis gen yang kukuh, GenScript Biotech dibahagikan kepada empat platform utama termasuk platform perkhidmatan dan produk sains hayat, platform kontrak pembangunan dan pengeluaran organisasi (CDMO), platform terapi sel global dan platform produk biologi sintesis industri.

GenScript Biotech telah ditubuhkan di New Jersey, AS pada tahun 2002 dan disenaraikan pada Bursa Saham Hong Kong pada tahun 2015. Operasi perniagaan GenScript Biotech telah berkembang di lebih daripada 100 buah negara dan wilayah di seluruh dunia dengan entiti undang-undang yang terletak di AS, Tanah Besar China, Hong Kong, China, Jepun, Singapura, Netherlands dan Ireland. GenScript Biotech memberikan perkhidmatan dan produk premium, sesuai dan boleh dipercayai untuk lebih daripada 200,000 orang pelanggan.

Setakat pada 30 Jun 2022, GenScript Biotech mempunyai lebih daripada 5,500 orang pekerja secara global, lebih daripada 38% pekerja memegang ijazah sarjana dan/atau Ph.D. Selain itu, GenScript Biotech memiliki sejumlah hak harta intelektual, termasuk lebih daripada 190 paten, lebih daripada 820 permohonan paten yang belum selesai dan sejumlah besar rahsia perdagangan.

Didorong oleh misi korporat "menjadikan orang dan alam semula jadi lebih sihat melalui bioteknologi", GenScript Biotech berusaha untuk menjadi salah sebuah syarikat biotech yang paling boleh diharap di dunia. Setakat 30 Jun 2022, artikel jurnal disemak semula rakan sebaya di seluruh dunia telah menyebut perkhidmatan dan produk GenScript Biotech.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web rasmi GenScript Biotech

https://www.genscript.com.

Source: Genscript
Related Stocks:
HongKong:1548
Keywords: Biotechnology Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Awards Trade show news