omniture

Trina Solar peroleh markah 100% dalam Tinjauan Kebolehbankan BNEF 2022, modul 210mm menerajui kebolehbankkan

Trina Solar Co., Ltd
2022-11-25 07:49 434

CHANGZHOU, China, 25 November 2022 /PRNewswire/ -- Trina Solar telah dianugerahkan sebagai boleh dibankkan oleh semua responden tinjauan dalam laporan PV Module and Inverter Bankability 2022 yang dikeluarkan oleh BloombergNEF. Dengan laporan ini, Trina Solar kini merupakan satu-satunya pengeluar modul yang dinilai sebagai boleh dibankkan selama 7 tahun berturut-turut oleh 100% responden industri yang mengambil bahagian dalam tinjauan tahunan BloombergNEF.

Source: BloombergNEF
Source: BloombergNEF

PV Module and Inverter Bankability 2022 BloombergNEF turut memetik laporan kad skor kebolehpercayaan modul fotovolta tahunan yang dikeluarkan oleh badan pensijilan berwibawa antarabangsa PV Evolution Labs. Laporan PVEL mengesahkan prestasi cemerlang modul Trina Solar dari segi kebolehpercayaan dan kapasiti penjanaan kuasa. Syarikat ini sekali lagi dinamakan pengeluar modul Berprestasi Terbaik dunia.

Source: BloombergNEF
Source: BloombergNEF

Di samping itu, terdapat peningkatan yang ketara dalam penerimaan untuk modul yang dihasilkan dengan sel 210mm. Laporan itu menunjukkan bahawa industri telah menerima dimensi 210mm dengan cepat, dengan 96% responden tahun ini menganggap modul 210mm boleh dibankkan. Modul kuasa ultra tinggi Trina Solar 600W+ yang dicipta pada platform teknologi produk 210mm, mengikut prinsip berorientasikan LCOE dan memberikan LCOE yang lebih rendah dan nilai yang lebih tinggi kepada pelanggan.

Baru-baru ini, Trina Solar telah mengeluarkan Vertex N 595W, dengan peningkatan kuasa 30W dan peningkatan kecekapan sehingga 22%, dan Vertex N 690W, dengan peningkatan kuasa 70W berbanding rujukan modul jenis-n di pasaran dan peningkatan kecekapan sehingga 22.2%. Trina Solar komited untuk memenuhi keperluan pelanggan dengan menyampaikan penyelesaian berasaskan tetapan. Hasil daripada reka bentuk voltan rendahnya, modul Vertex N 595W sangat serasi dengan penjejak dengan menggunakan panjang penjejak sepenuhnya. Modul Vertex N 690W ialah pilihan terbaik bagi stesen janakuasa skala utiliti untuk menawarkan LCOE yang lebih rendah.

Laporan BloombergNEF mengatakan bahawa kesihatan kewangan syarikat, rekod modulnya di lapangan dan jaminan pengilang ialah petunjuk penting bagi institusi kewangan dalam penilaian mereka terhadap kebolehbankkan pengeluar PV. Ia menghubungi bank, EPC, pembekal kuasa bebas dan penasihat teknikal di seluruh dunia dan menjalankan temu bual mendalam dengan pemeriksa kualiti dan pakar teknologi. Liputan tinjauan adalah luas dan penilaiannya terbuka dan telus. Sebagai salah satu institusi penyelidikan pihak ketiga yang paling boleh dipercayai dalam pasaran tenaga baharu global, laporan itu dilihat sebagai rujukan yang tidak ternilai untuk kredit perniagaan di banyak institusi kewangan.

Sebagai PV global terkemuka dan pembekal penyelesaian lengkap tenaga pintar, Trina Solar komited untuk membawa kelebihan produknya dan bekerjasama dengan rakan kongsi global untuk menerajui penyelesaian tenaga solar pintar untuk masa depan bersih-sifar.

 

Source: Trina Solar Co., Ltd
Related Stocks:
Shanghai:688599
Keywords: Alternative Energies Electrical Utilities Environmental Products & Services Green Technology Utilities