omniture

GWM Lancar Teknologi Hibrid Baharu untuk Percepat Transformasi Pengelektrikan

GWM
2023-03-13 17:36 65

BAODING, China, 13 Mac 2023 /PRNewswire/ -- Pada 10 Mac, GWM mengadakan acara INTELLIGENT NEV DAY di pusat teknologi Cinanya.

GWM Lancar Teknologi Hibrid Baharu untuk Percepat Transformasi Pengelektrikan
GWM Lancar Teknologi Hibrid Baharu untuk Percepat Transformasi Pengelektrikan

Acara ini dihadiri oleh ribuan outlet media berwibawa untuk membincangkan tentang hala tuju pembangunan dan trend teknologi perbatasan dalam industri kenderaan tenaga baharu. GWM turut mengadakan siaran langsung dalam talian secara serentak yang menarik minat ramai pengguna.

Semasa berlangsungnya acara ini, Presiden GWM Mu Feng membentangkan pengisytiharan jenama baharu syarikat ini: "Tenaga Baharu Pintar GWM—lebih kecekapan, lebih jarak dan lebih keselamatan." Beliau menyatakan bahawa "GWM sentiasa berpegang teguh kepada strategi tenaga baharu yang pintar. Pada masa akan datang, GWM akan mengaplikasikan teknologi teras bagi menyediakan produk tenaga baharu pintar yang lebih canggih bagi memenuhi permintaan pengguna global demi kehidupan mobiliti yang lebih bersih dan lebih selamat."

GWM sentiasa memperdalami tenaga baharu dan susun atur pintarnya, dengan susun atur rantaian industri kenderaan yang lengkap, meliputi seni bina hibrid, bateri kuasa, tenaga hidrogen, teknologi pemacu elektrik, kabin pintar, pemanduan pintar dan casis pintar.

Bagi seni bina hibrid, GWM telah mewujudkan strategi pembangunan selari berbilang seni bina sambil terus mengoptimumkannya, memberi sokongan teknikal yang padu untuk transformasi pengelektrikan. GWM turut melancarkan teknologi hibrid baharu yang dinaik taraf – Hi4 di acara ini. Teknologi Hi4 ialah sistem hibrid baharu yang mengintegrasikan pacuan hibrid, pintar dan empat roda. Ia dapat mencapai keseimbangan antara kecekapan yang tinggi dan prestasi yang tinggi dalam semua senario.

GWM merancang untuk melancarkan model pertama dengan teknologi hibrid ini pada April tahun ini. Menjelang tahun 2024, seluruh barisan produk tenaga baharu GWM akan dilengkapi dengan teknologi pacuan-empat-roda elektrik, bagi menyediakan kepada pengguna dengan pengalaman pemanduan yang lebih berkuasa dan mesra alam.

GWM telahpun memperkenalkan rangkaian produk tenaga baharu di peringkat global termasuk HAVAL H6 HEV/PHEV, HAVAL JOLION HEV, GWM TANK300 HEV, WEY Coffee 01 dan GWM ORA. Kekuatan tenaga baharu pintar utamanya telah mendapat pengiktirafan daripada outlet media dan juga pengguna.

GWM akan terus memperdalami tenaga baharunya dan transformasi strategik yang pintar serta menyuntik tenaga baharu dan teknologi pintar ke dalam lebih banyak model kenderaan. Syarikat ini menyasarkan untuk mencipta struktur produk tenaga baharu yang lebih terpelbagai, lalu memberi lebih banyak pilihan yang berkualiti tinggi kepada pengguna global.

Latar Belakang GWM:

Dalam menghadapi trend penggunaan terperibadi pengguna, GWM menegaskan konsep bertumpukan pengguna dan amalan strategi pembangunan yang "Berasaskan kepada inovasi kategori dan pembinaan jenama melalui penciptaan kategori baharu" dan telah mencipta lima jenama utama: HAVAL, WEY, ORA, GWM TANK dan GWM Pickup.

Bagi menyumbang kepada matlamat puncak karbon dan juga keneutralan karbon, GWM telah menjadikan pembinaan ekologi perindustrian berorientasikan masa depan sebagai keutamaan tertinggi. Bermula daripada teknologi elektrik bateri hingga teknologi hibrid, daripada perovskit kepada tenaga hidrogen, GWM telah menjadi salah sebuah syarikat dengan susun atur paling luas dalam rantaian industri tenaga baharu China.

Pada masa akan datang, premiumisasi, globalisasi, intelligentization dan tenaga baharu akan tetap menjadi pemacu penting untuk pertumbuhan prestasi perniagaan GWM yang berterusan.

GWM Group

 

Source: GWM
Related Stocks:
HongKong:2333 OTC:GWLLY Shanghai:601633
Keywords: Auto Banking/Financial Service Computer/Electronics Environmental Products & Services Green Technology Internet Technology Publishing/Information Service Retail Telecommunications Transportation