omniture

ENNOVI Mencapai Penarafan Kemampanan Platinum EcoVadis Berprestij untuk Tahun Keempat Buat Julung Kali

ENNOVI
2024-05-17 01:25 31

Penghargaan sejajar dengan  misi ENNOVI untuk memberi impak positif kepada industri e-mobiliti

SINGAPURA, 16 Mei 2024 /PRNewswire/ -- ENNOVI, rakan kongsi penyelesaian elektrifikasi mobiliti, dengan bangganya mengumumkan pengiktirafan berterusan untuk prestasi kelestarian yang cemerlang oleh EcoVadis, penyedia penarafan kelestarian perniagaan yang paling terkemuka di dunia. Menunjukkan komitmen yang teguh terhadap penjagaan alam sekitar, amalan etika, dan tanggungjawab sosial, ENNOVI sekali lagi memperoleh Pingat Platinum EcoVadis, meletakkannya dalam 1% teratas daripada lebih 130,000 syarikat yang dinilai di seluruh dunia pada tahun 2023.

ENNOVI Achieves Prestigious EcoVadis Platinum Sustainability Rating for Unprecedented Fourth Year
ENNOVI Achieves Prestigious EcoVadis Platinum Sustainability Rating for Unprecedented Fourth Year

Pencapaian tahun ini menandakan pencapaian penting bagi ENNOVI, mempamerkan peningkatan berterusan dan dedikasi yang teguh terhadap kecemerlangan kelestarian sejak pertama kali mencapai penarafan Platinum pada tahun 2021. Kejayaan syarikat dicapai dengan sokongan pasukan kelestariannya, untuk mengenal pasti dan menangani bidang untuk penambahbaikan, terutamanya dalam Perolehan dan Buruh & Hak Asasi Manusia.

Inisiatif strategik ENNOVI termasuk pengurangan selanjutnya dalam penggunaan tenaga, penggunaan air, penjanaan sisa, dan pelepasan gas rumah hijau, di samping usaha yang dipergiatkan dalam kitar semula dan penggunaan tenaga yang lestari. Syarikat itu juga meningkatkan tumpuannya kepada program latihan dan kesedaran untuk meningkatkan impak alam sekitar, hak asasi manusia, amalan perdagangan yang adil, dan kelakuan perniagaan yang beretika.

"Kaitan EcoVadis dengan industri EV adalah penting kerana ia menawarkan rangka kerja yang telus dan berasaskan bukti untuk menilai dan menyampaikan komitmen syarikat terhadap kelestarian," kata Nantha Chandran, Ketua Pegawai Kelestarian & Naib Presiden Operasi Penyaduran Global, ENNOVI. "Pengiktirafan berterusan ini bukan sahaja mengukuhkan kedudukan kepimpinan kami dalam amalan lestari dalam sektor e-mobiliti tetapi juga memantapkan kepercayaan dan keyakinan pelanggan, pihak berkepentingan, dan komuniti yang lebih luas."

Untuk maklumat lanjut mengenai ENNOVI dan penarafan kelestarian platinum EcoVadisnya, sila layari: www.ennovi.com/sustainability.com.

Maklumat Tentang ENNOVI:

ENNOVI, Rakan Kongsi Penyelesaian Pengelektrikan Mobiliti, ialah peneraju dunia dalam mereka bentuk dan menghasilkan penyelesaian antara sambung yang disesuaikan dan sistem berketepatan tinggi untuk kenderaan elektrik. Syarikat itu berdedikasi sepenuhnya untuk pasaran mobiliti dengan ketangkasan bertindak dengan pantas dalam memenuhi keperluan kenderaan elektrik OEM, dari segi produk, proses dan pengeluaran, pada peringkat global. ENNOVI sedang mempercepat idea dan keperluan pelanggan pasaran kenderaan elektrik melalui kecekapan menyeluruh dalam platform bateri, kuasa dan keperluan antara sambung isyarat. Beribu pejabat di Singapura, ENNOVI mempunyai lebih daripada 8,000 pekerja merentasi 15 lokasi di seluruh dunia, di mana semua aktivitinya bertanggungjawab daripada aspek sosial, dengan kesan minimum kepada alam sekitar. ENNOVI. Mengelektrifikasi dengan lebih cepat. Ketahui lebih lanjut di www.ennovi.com.

Hubungan Pihak Media:

ENNOVI
Selvan Wilhelm
Selvan.Wilhelm@ennovi.com 

Hubungan Pihak Agensi:

Publitek AS
Erin McMahon
erin.mcmahon@publitek.com 

Publitek Jerman
Carsten Otte
carsten.otte@publitek.com 

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/2414013/EcoVadis.jpg?p=medium600
Logo - https://mma.prnasia.com/media2/2236926/ENNOVI_Logo.jpg?p=medium600

Source: ENNOVI
Keywords: Auto Computer/Electronics Environmental Products & Services Green Technology Utilities Awards Conservation/Recycling Corporate Social Responsibility