omniture

Bantuan untuk Smiling Angel - Hikvision Bantu WWF dan OPF Lindungi Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze Yang Terancam

Hikvision
2019-06-10 13:22 293

HANGZHOU, China, 10 Jun 2019 /PRNewswire/ -- Pada 28 Mei, Projek Pemuliharaan Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze dilancarkan di wilayah tengah Hubei China. Sebagai sebahagian daripada projek ini, Hikvision akan bergabung dengan World Wide Fund for Nature (WWF) dan One Planet Fund (OPF) untuk menyediakan produk dan teknologi canggih untuk perlindungan Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze, satu-satunya mamalia akuatik yang tinggal di sungai terpanjang China.

Apabila bercakap tentang spesies terancam di China, kebanyakan orang mungkin segera memikirkan Giant Panda. Walau bagaimanapun, Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze (terkenal sebagai "smiling angel" untuk senyum yang berkekalan yang ikonik, dan comel sebagai panda), adalah lebih hampir kepada kepupusan. Kesatuan Antarabangsa bagi Pemuliharaan Alam (IUCN) telah mengenal pasti ia sebagai "terancam kritikal", dengan hanya kira-kira 1,000 daripada mereka yang tinggal di alam liar pada tahun 2017.

Yangtze Finless Porpoise Banner - Copyright (C) WWF / Liu Jieyun
Yangtze Finless Porpoise Banner - Copyright (C) WWF / Liu Jieyun

Berita baiknya ialah semakin ramai orang telah bekerjasama dalam memulihara ekosistem Sungai Yangtze, tempat kepada "smiling angel". Projek Pemuliharaan Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze adalah contoh.

Dengan menggunakan peralatan Hikvision seperti kamera dalam air dan kenderaan udara tanpa pemandu, projek ini akan menyokong rizab alam semula jadi dalam pemantauan tabiat Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze serta persekitaran hidrobiologi dengan cara yang cekap. Ia juga akan dapat mengumpul data yang diperlukan untuk penyelidikan mengenai tabiat kehidupan ikan lumba-lumba di perairan semulajadi dan untuk penambahbaikan perlindungan.

Menurut Encik Lei Gang, Pengarah WWF wilayah Wuhan, bilangan Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze di kawasan ini telah berkembang daripada hanya sekitar 20 kepada hampir 100. Walau bagaimanapun, ia masih memerlukan usaha bersama kerajaan, perusahaan, NGO dan organisasi sosial lain untuk menangani cabaran yang teruk dan menghalang ikan lumba-lumba ini daripada kepupusan.

Sebagai rakan kongsi teknikal yang penting dalam projek ini, Hikvision bekerjasama rapat dengan rakan-rakan lain untuk merealisasikan pengurusan peronda dan perlindungan habitat yang berkesan untuk Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze. "Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Hikvision telah terlibat dalam inisiatif pembangunan mampan, termasuk usaha kami untuk melindungi Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze dan biodiversiti tempatan melalui teknologi inovatif," kata Encik Fu Hao, Ketua Pusat Perniagaan Hikvision Hubei di China.

Sila lihat vlog tentang perlindungan Ikan Lumba-lumba Tak Bersirip Yangtze.

Latar Belakang Hikvision

Hikvision ialah penyedia utama produk dan penyelesaian keselamatan dunia. Mempunyai tenaga kerja R&D yang luas dan berkemahiran tinggi, Hikvision mengeluarkan rangkaian penuh produk dan penyelesaian lengkap untuk pelbagai pasaran menegak. Sebagai tambahan kepada industri keselamatan, Hikvision memperluas jangkauannya ke teknologi rumah pintar, automasi industri, dan industri elektronik automotif untuk mencapai visi jangka panjangnya. Produk Hikvision juga menyediakan perisikan perniagaan yang kuat untuk pengguna akhir, yang membolehkan operasi lebih cekap dan kejayaan komersial yang lebih besar. Berkomitmen penuh dengan kualiti dan keselamatan produknya, Hikvision menggalakkan rakan-rakan untuk memanfaatkan banyak sumber daya keselamatan siber yang ditawarkan Hikvision, termasuk Pusat Keselamatan Siber Hikvision. Untuk maklumat lanjut, sila lawati kami di www.hikvision.com. 

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190605/2487842-1

Source: Hikvision
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics High Tech Security Animal Welfare Corporate Social Responsibility