omniture

Xinhua Silk Road: CEIS, Fitch Solutions bersama-sama keluarkan laporan tentang peluang di ASEAN di bawah BRI

Xinhua Silk Road Information Service
2019-10-18 13:26 438

BEIJING, 18 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- China Economic Information Service (CEIS) daripada Xinhua News Agency dan Fitch Solutions bersama-sama mengeluarkan laporan yang memberi tumpuan kepada peluang perniagaan dalam Persatuan Negara-negara Asia Tenggara (ASEAN) di bawah Inisiatif Jalur dan Jalan (BRI) pada hari Selasa di forum yang diadakan di Tuole, sebuah perkampungan di Wilayah Guizhou, barat daya China.

Muka depan laporan -- Peluang-peluang dalam Industri dan Wilayah Utama sepanjang Jalur dan Jalan 2019: ASEAN yang Meyakinkan
Muka depan laporan -- Peluang-peluang dalam Industri dan Wilayah Utama sepanjang Jalur dan Jalan 2019: ASEAN yang Meyakinkan

Laporan ini, yang dikeluarkan dalam versi Bahasa Cina dan Bahasa Inggeris, merupakan produk bersama oleh CEIS, badan utama yang bertanggungjawab untuk pengurusan dan operasi bersepadu maklumat ekonomi Xinhua News Agency dan Fitch Solutions, sebahagian daripada Fitch Group, peneraju global bagi perkhidmatan maklumat kewangan, bertujuan untuk menyediakan rujukan bernilai kepada peserta-peserta pembinaan Jalur dan Jalan.

Ini merupakan kali pertama CEIS dan Fitch Solutions menjalankan penyelidikan bersama tentang peluang pembangunan industri dan pasaran yang dibawa oleh BRI dan bersama-sama mengeluarkan keputusan penyelidikan kepada dunia, kata Gan Feng, Timbalan Pengurus Besar Xinhua Silk Road Department CEIS.

Laporan ini menganalisis pembangunan dan peluang dalam pembinaan infrastruktur, tenaga elektrik, telekomunikasi, barangan pengguna, automobil dan industri-industri lain, menyatakan bahawa peluang-peluang pembinaan infrastruktur sebahagian besarnya di rantau Asia-Pasifik manakala tenaga elektrik tertumpu di Asia, Afrika dan Timur Tengah.

Peluang-peluang dalam bidang telekomunikasi sebahagian besarnya terdapat dalam pembinaan infrastruktur berkaitan, pusat data, bandar pintar dan bidang-bidang lain, manakala barangan pengguna seperti tekstil, barangan elektronik pengguna dan kopi sebahagian besarnya di Rusia, Vietnam dan Hong Kong China manakala automobil pula sebahagian besarnya di rantau Asia-Pasifik dan Afrika Sub-Sahara, menurut laporan ini.

China dan ASEAN mempunyai peluang kerjasama yang luas dalam pengangkutan, infrastruktur air dan tenaga, pembinaan kediaman dan bidang-bidang lain, kata Richard Marshall, Ketua Penyelidikan Infrastruktur Global bersama Fitch Solutions, menambah bahawa Indonesia, Vietnam, Myanmar dan negara-negara lain akan menjadi tumpuan pelaburan.

Diadakan selama empat tahun berturut-turut sejak tahun 2016, Forum Tuole telah menjadi platform pertukaran yang penting untuk Guizhou bagi mengukuhkan dasar buka pintu dan membantu perusahaan Cina untuk menuju ke peringkat global. Forum tahun ini bertemakan "Penyepaduan dalam Pembinaan Jalur dan Jalan serta Berkongsi Manfaat Ekonomi Dunia Terbuka".

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/308800.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191016/2612743-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Banking/Financial Service Construction/Building Telecommunications Transportation Utilities Survey, Polls & Research