omniture

Xinhua Silk Road: Model-model SF5 SERES buat penampilan sulung di Pameran Automobil Antarabangsa Guangzhou 2019

Xinhua Silk Road Information Service
2019-12-02 13:55 101

BEIJING, 2 Disember 2019 /PRNewswire/ -- Syarikat baharu EV Cina SERES membawakan dua model SUV elektrik baharunya dengan prestasi kereta sport – SF5 ke Pameran Automobil Antarabangsa Guangzhou ke-17 yang membuka tirainya pada 22 November lalu.

Gerai pameran SERES di Pameran Automobil Antarabangsa Guangzhou ke-17
Gerai pameran SERES di Pameran Automobil Antarabangsa Guangzhou ke-17

Syarikat memperkenalkan versi elektrik-tulen dan versi lanjutan julat elektrik SF5 di ekspo berkenaan, berserta penjana julat lanjutan, cesi dan patrum bateri amat cekap yang dibangunkan sendiri.

Versi elektrik tulen SF5 dikuasakan oleh patrum bateri 90kWj dengan lingkungan tindakan lebih 500km. Versi penambah julat dilengkapi dengan patrum bateri 35kWj membolehkan julat boleh guna pacuan elektrik tulen 150km dan selepas penambah julat berfungsi, membolehkan pengecasan mahupun pengisian bahan api, lalu pemandu tidak perlu bimbang tentang perjalanan yang berterusan.

Selain daripada semua ini, SF5 SERES mempunyai prestasi yang tinggi seakan-akan kereta sport. Sebagaimana yang dikuasakan oleh sistem pemacu elektrik dibangunkan sendiri, SF5 boleh mencapai kuasa maksimum 510kw dan kilasan maksimum 1040 Nm, dengan versi lanjutan julat memerlukan kurang daripada 4.8 saat untuk pemecutan 0-100km/j. Kedua-dua versi ini mempunyai model-model pemacu roda depan dan pemacu empat roda.

Menurut SERES, SF5 baru sahaja menyempurnakan pengalaman memandu lebih 10,000km di bawah keadaan cuaca yang melampau di Sichuan barat China, Tibet dan Xinjiang, membuktikan keandalan teknikalnya dan kualiti produk.

Sejak penghujung tahun 2018, syarikat telah menjalankan lima juta km ujian memandu di New Zealand dan bandar-bandar Cina yang mengalami iklim melampau seperti Yakeshi, Heihe, Turpan dan Sanya.

Melalui teknologi teras dibangunkan sendiri dan penaiktarafan produk, SERES mencapai pembangunan mampan dan mempunyai teknologi pemacu elektrik tulen serta teknologi penambah julat pintar yang terkemuka di China, yang melambangkan daya saing terasnya, kata Xu Jianqiao, naib eksekutif pengurus besar SERES.

Pada masa depan, firma EV Cina yang berpangkalan di Chongqing akan terus mengambil teknologi teras sebagai asas pembangunan dan pelanggan sebagai tumpuan dalam penghasilan produk, menurut Xu apabila menyebut tentang perusahaan kenderaan tenaga baharu yang menghadapi persaingan daripada jenama-jenama asing.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/309648.html

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20191128/2656493-1?lang=0

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Auto Publishing/Information Service Transportation New products/services Trade show news