omniture

Cabaran lokasi eMobiliti dikemukakan dalam kertas putih Quectel baharu

Quectel
2020-05-20 02:18 2097

SHANGHAI, 20 Mei 2020 /PRNewswire/ -- Quectel telah menerbitkan satu kertas putih baharu yang bertajuk 'Why GNSS for eMobility must balance precision, price, power and packaging' ('Mengapa GNSS untuk eMobiliti perlu mengimbangi kejituan, harga, kuasa dan pempakejan'). Kertas putih ini memperincikan cabaran yang dihadapi oleh penyedia eMobiliti bagi membolehkan kenderaan seperti eSkuter dan eBasikal dikesan di kanyon bandar yang mendalam. Ia mengkaji mengapa data lokasi yang tepat akan menjadi amat penting bagi membolehkan industri perkongsian-tunggangan mematuhi peraturan untuk membataskan penggunaan eMobiliti di kaki lima dan kawasan-kawasan lain.

Kertas putih ini seterusnya menjelaskan mengapa penerimaan modul GNSS yang menawarkan penerima GNSS berbilang konstelasi dengan keupayaan dwijalur L1 dan L5, dapat memberikan peningkatan ketara bilangan satelit yang boleh dikesan oleh kenderaan. Keupayaan ini, ditambah dengan maklumat jangkaan kedudukan, memberi penambahbaikan yang besar untuk mengatur kedudukan dalam kanyon bandar yang mendalam dan dapat mencapai ketepatan lokasi dengan penambahbaikan 10x.

Data ujian memandu yang dijalankan pada eSkuter di San Francisco oleh pakar penyelesaian pengaturan kedudukan HYFIX dimasukkan ke dalam kertas putih ini bagi menunjukkan ketepatan dipertingkat yang ditawarkan oleh keupayaan jangkaan kedudukan tambahan L1 dan L5. Kertas putih berkenaan turut menyatakan bagaimana LC79D Quectel membolehkan industri eMobiliti untuk memanfaatkan gabungan antara sensor yang berbeza dalam jejak yang amat kecil pada kos tambahan yang sangat rendah dengan ketepatan yang tiada tandingan.

"Penyedia eMobiliti menghadapi cabaran yang besar apabila mengurus lokasi dalam persekitaran bandar yang mendalam," kata Mark Murray, Naib Presiden Jualan untuk GNSS dan Automotif di Quectel. "Pertama sekali, pelanggan hendaklah berupaya untuk mencari kenderaan dan bandar yang perlu mendapat jaminan bahawa eBasikal dan eSkuter ini dikendalikan di lokasi-lokasi yang dipersetujui bersama. Kertas putih ini juga membincangkan mengenai isu-isu yang dihadapi oleh penyedia eMobiliti dan menerangkan dengan jelas mengapa LC79D merupakan penyelesaian yang sempurna untuk pasaran ini."

Baca kertas putih di sini http://www2.quectel.com/l/467361/2020-05-15/djd88s

Latar Belakang Quectel

Minat kami terhadap dunia yang lebih pintar mendorong kami untuk mempercepatkan inovasi IoT. Sebuah organisasi yang amat bertumpu pelanggan, kami mencipta modul selular dan GNSS unggul yang disokong oleh sokongan dan perkhidmatan yang luar biasa. Pasukan global kami yang semakin berkembang yang terdiri daripada 1600 ahli profesional, yang terbesar dalam industri modul IoT di seluruh dunia, memastikan bahawa kami merupakan yang pertama untuk memasarkan dan terus mengatur langkah untuk mencapai pembangunan. Disenaraikan di Bursa Saham Shanghai, kepimpinan antarabangsa kami dikhususkan untuk memajukan IoT di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut hubungi:
Ashley Liu
media@quectel.com

Source: Quectel
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Internet Technology Semiconductors Telecommunications Survey, Polls & Research