omniture

Zepp Perkenal Zepp E, Peranti Boleh Pakai Bergaya Baharu Direka Demi Kesejahteraan

Zepp
2020-08-24 10:21 379
  • Peranti baharu yang memfokuskan kesejahteraan akan memanfaatkan AI dan teknologi canggih untuk membimbing pengguna dalam perjalanan mereka menuju kehidupan yang lebih baik
  • Zepp E menawarkan reka bentuk tanpa bezel melengkung 3D, paparan sentiasa terpasang, 11 mod sukan, banyak metrik kesihatan dan 5 ATM [1] tahan air
  • Rangkaian peranti boleh pakai yang diperbaharui akan menyasarkan profesional yang menginginkan gabungan gaya dan praktikal

SHENZHEN, China, 24 Ogos 2020 / PRNewswire / - Zepp, jenama bertaraf profesional untuk pengurusan digital kesejahteraan pengguna, hari ini melancarkan rangkaian peranti boleh pakai yang baharu, bermula dengan siri Zepp E. Dengan kesejahteraan merupakan agenda utama semua orang pada tahun 2020, siri Zepp E serba baru memanfaatkan kekuatan AI dan teknologi canggih untuk mengubah statistik kesihatan penting menjadi wawasan yang boleh diambil tindakan, membantu pengguna untuk memantau kesejahteraan fizikal dan mental mereka dengan lebih berkesan.

Zepp E menawarkan reka bentuk tanpa bezel melengkung 3D, paparan selalu, 11 mod sukan, pelbagai metrik kesihatan dan 5 ketahanan air ATM.
Zepp E menawarkan reka bentuk tanpa bezel melengkung 3D, paparan selalu, 11 mod sukan, pelbagai metrik kesihatan dan 5 ketahanan air ATM.

Inspirasi di sebalik rangkaian peningkatan Zepp bermula dari sejarah kejayaannya dalam menggunakan sensor untuk memperkasakan manusia melangkah lebih jauh. Sepuluh tahun yang lalu, Zepp mencipta gelombang di pasaran senaman Amerika Utara dengan menggunakan alat sensor boleh pakai yang unik untuk memantau dan menganalisis data senaman, yang membolehkan atlet menggandakan hasil latihan mereka. Melangkah ke tahun 2020 dan Zepp disusun semula dengan penampilan dan nuansa baharu yang premium. Menyasarkan golongan profesional yang sibuk mencari gabungan gaya dan praktikal, Zepp E menggabungkan reka bentuk mewah dengan keupayaan penjejakan kesihatan dan kecergasan yang unggul.

Zepp E menawarkan reka bentuk tanpa bezel melengkung 3D, paparan selalu, 11 mod sukan, pelbagai metrik kesihatan dan 5 ketahanan air ATM.
Zepp E menawarkan reka bentuk tanpa bezel melengkung 3D, paparan selalu, 11 mod sukan, pelbagai metrik kesihatan dan 5 ketahanan air ATM.

Capai Matlamat Kesihatan Anda dengan Metrik Kesihatan yang Banyak, Pemantauan Tidur dan Tekanan
Zepp E menyoroti sejumlah fungsi untuk membolehkan pengguna mengawasi kesejahteraan mereka dengan lebih baik termasuk pemantauan tidur, dan pemantauan ketepuan darah-oksigen (SpO2 [2]). Penjejakan tidur yang canggih mengukur tahap tidur pengguna, termasuk tidur ringan, tidur nyenyak, Pergerakan Mata Cepat (REM) [3] dan waktu berjaga, bahkan memantau tidur siang 20 minit [4] pada siang hari, memberikan pengguna keseluruhan skor tidur untuk membantu mereka mengukur kualiti tidur dan pernafasan mereka. Jam pintar juga menyokong pemantauan tekanan 24/7 melalui sensor denyut jantung terpasang, yang dapat mengukur tahap tekanan pengguna melalui peningkatan OTA [5], membantu mereka menjaga kesejahteraan mental mereka.

Reka Bentuk Premium Menampilkan Paparan Kaca 3D Murni Hitam dan Badan Logam Ultra Ramping
Dilengkapi dengan layar AMOLED warna yang terang dan menarik, Zepp E hadir dalam dua bentuk muka jam tangan yang menarik - Zepp E Circle dan Zepp E Square. Paparan kaca bezel tanpa lengkung 3D tulen hitam dibuat dengan lancar menjadi bentuk yang licin dengan garis halus dan ramping dari setiap sudut, menghasilkan rupa dan nuansa yang sangat indah. Kaca 3D dan bahagian belakang keluli tahan karat yang digilap disatukan dengan sempurna, menjadikan jam tangan ultra langsing. Dengan berpuluh-puluh muka jam tangan [6] dan pelbagai reka bentuk dan warna tali jam untuk dipilih, termasuk logam, kulit dan fluoroelastomer [7], ada sesuatu yang sesuai dengan setiap gaya dan selera. Dengan ketebalan hanya 9mm, siri Zepp E sangat selesa dan ringan untuk dipakai siang dan malam dan boleh bertahan sehingga 7 hari [8] dengan sekali cas penuh.

Rekod Senaman Anda dan Jejak Kemajuan Anda Dengan 11 Mod Sukan
Siri Zepp E menyokong 11 mod sukan termasuk berjalan kaki, larian dalaman dan luaran, berbasikal, berenang di kolam renang, mendaki dan juga bermain ski. Dengan ketahanan air pada kedalaman hingga 5ATM, pengguna juga dapat mengesan prestasi mereka di bawah air. Bagi peminat kecergasan yang lebih mencabar, Zepp E juga dilengkapi dengan pemantauan SpO2, petunjuk kesihatan yang penting, terutamanya di persekitaran altitud tinggi dan oksigen rendah atau semasa melakukan sukan berintensiti tinggi seperti maraton atau senaman yang berat di gimnasium.

Lihat Bagaimana Senaman Anda Mempengaruhi Keadaan Tubuh Anda dengan Personal Activity Intelligence
Rangkaian mod latihan profesional Zepp E membantu pengguna untuk mengesan dan meningkatkan prestasi mereka ketika bersenam, mana kala platform penilaian kesihatan Personal Activity Intelligence (PAI [9]) mengubah maklumat yang canggih mengenai kadar denyutan jantung dan tahap aktiviti harian pengguna menjadi satu metrik, memberikan skor yang mudah difahami untuk membantu membimbing pengguna mengenai keadaan fizikal mereka. Untuk lebih mendorong orang untuk menjalani gaya hidup aktif dan sihat, Zepp E membolehkan pengguna menetapkan tujuan aktiviti harian, termasuk langkah-langkah yang diambil dan kalori yang dibakar. Ia juga menawarkan ciri penjejakan kecergasan serba lengkap, seperti peringatan untuk berdiri setelah lama tidak aktif.

Teman Hidup 24/7 di Pergelangan Tangan Anda
Sebagai tambahan kepada keupayaan penjejakan kesihatan dan kecergasannya, Zepp E merupakan teman hidup yang pintar, yang membolehkan pengguna mengatur pemasa, jam penggera dan bahkan memeriksa ramalan cuaca, serta menerima pemberitahuan ketika panggilan atau mesej teks baru masuk pada telefon pintar mereka. Bagi mereka yang mahu mendengar muzik semasa bersenam, Bluetooth Music Control membolehkan pengguna bermain, menjeda atau melangkau trek dari jam tangan mereka semasa bersenam, tanpa perlu mengeluarkan telefon dari poket mereka.

Zepp E boleh didapati di AS dengan harga mulai US$249 mulai 25 Ogos 2020 dan seterusnya, dan 1 September 2020 di UK bermula dari £209. Untuk spesifikasi produk terperinci dan maklumat lanjut, layari https://www.zepp.com/us/zepp-e

UK, Prapesan sekarang, harga dari £209.00 di https://uk.zepp.com/

US, Prapesan sekarang, harga dari $249.99 di https://us.zepp.com/ 

Latar Belakang Zepp
Sebagai jenama kelas profesional untuk pengurusan digital kesejahteraan pengguna, Zepp memanfaatkan sistem algoritma AI terkemuka untuk membawa penyelesaian kesihatan digital kepada orang ramai di seluruh dunia. Daripada pemantauan kesihatan dan senaman tradisional hinggalah kepada analisis dan peringatan status kesihatan awal, Zepp komited untuk membantu pengguna meningkatkan kualiti hidup mereka. Zepp mempercayai penggunaan teknologi untuk mengurus kesejahteraan dengan lebih baik dan membantu semua orang menikmati kehidupan yang lebih memuaskan. Oleh itu, misi Zepp adalah untuk "terus mengembangkan teknologi baharu dan menggunakan keupayaan analisis data yang tepat untuk membantu orang ramai menguruskan kesihatan mereka sendiri."

Penyataan:
1.  Imej produk dan kandungan skrin pada halaman di atas hanya untuk ilustrasi. Produk sebenar (termasuk tetapi tidak terhad pada penampilan, warna, ukuran) dan kandungan paparan skrin (termasuk tetapi tidak terhad pada latar belakang, UI, dan gambar) mungkin sedikit berbeza, jadi produk sebenar adalah yang diperakui.

2.  Untuk memberikan maklumat produk, spesifikasi, dan ciri produk yang paling tepat, syarikat kami dapat menyesuaikan dan menyemak semula deskripsi teks, imej, dan kandungan lain pada halaman di atas pada bila-bila masa agar sesuai dengan prestasi, spesifikasi, indeks, bahagian dan maklumat produk yang sebenar. Disebabkan oleh perubahan masa nyata dalam kumpulan produk dan faktor pengeluaran dan bekalan, kami tidak akan memberitahu anda secara khusus sekiranya terdapat pengubahsuaian dan penyesuaian yang diperlukan seperti yang dinyatakan di atas.

-TAMAT-

Untuk pertanyaan, sila hubungi Pejabat Akhbar Zepp di Zepp@bcw-global.com.

[1] Mengikut piawaian GB/T 30106-2013 / ISO 22810: 2010, Zepp E memberikan tahap ketahanan air sebanyak 5 ATM dan telah lulus ujian yang dijalankan oleh Pusat Pengawasan dan Pemeriksaan Kualiti Pengawasan Kebangsaan. Nombor laporan ialah SHES200601029501 (Versi bulat) dan XRX-ESH-P200407367 (Versi bersegi). Tali jam kulit dan logam tidak boleh dipakai semasa berenang. Untuk berenang, anda boleh memilih versi fluoroelastomer atau membeli jalur fluoroelastomer ganti dari aksesori tali jam berwarna warni Zepp.

[2] Produk ini bukan alat perubatan. Semua data dan pengukuran tidak bertujuan digunakan untuk diagnosis perubatan atau pemantauan perubatan.

[3] Untuk memantau kitaran REM, mod pengesanan degupan jantung Pembantu Tidur mesti diaktifkan. Semasa tidur REM, mata anda bergerak dengan cepat ke arah yang berbeza. Mimpi biasanya berlaku semasa tidur REM.

[4] Tidur kurang daripada 20 minit pada siang hari tidak akan direkodkan.

[5] Pemantauan tekanan akan tersedia dengan penambahbaikan OTA.

[6] Lima muka jam terbina dalam. Lebih banyak muka jam tangan dalam talian boleh didapati dengan memuat turun melalui aplikasi Zepp. Empat daripada muka jam lalai menyokong modul yang dapat disesuaikan.

[7] Tali jam tambahan dijual secara berasingan.

[8] Keadaan ujian: Hayat bateri 7 hari diuji berdasarkan senario penggunaan biasa: penjejakan kadar denyutan jantung berterusan, pemantauan tidur, pengukuran ketepuan darah-oksigen dua kali sehari, 150 pemberitahuan menerangi layar, skrin diaktifkan 30 kali sehari dengan pergelangan tangan untuk melihat masa, 5 minit untuk operasi lain dan berjalan 3 hari seminggu selama 30 minit. Hayat bateri mungkin berbeza mengikut tetapan, keadaan operasi dan faktor lain. Jadi, hasil sebenar mungkin berbeza dengan data makmal. Mod jam tangan asas: Matikan Bluetooth, denyut jantung, dan ciri lain, dan angkat pergelangan tangan anda untuk melihat skrin 100 kali sehari.

[9] Personal Activity Intelligence ialah penunjuk aktiviti fisiologi. Berdasarkan data degupan jantung, keintensifan aktiviti harian, dan penilaian komprehensif dinamik berbilang dimensi data fisiologi peribadi, data ini ditukar menjadi nilai PAI intuitif menggunakan algoritma untuk membantu anda memahami keadaan fizikal anda tanpa bergantung pada data tunggal. Menurut hasil kajian HUNT Fitness Study, menjaga nilai PAI anda di atas 100 mengurangkan risiko kematian akibat penyakit kardiovaskular dan meningkatkan jangka hayat. Kajian Kecergasan HUNT: Kajian ini, sub-projek kajian HUNT, diketuai oleh Profesor Ulrik Wisloff dari Sekolah Perubatan Universiti Sains dan Teknologi Norway. Untuk menggunakan fungsi ini, pemantauan denyut jantung sepanjang hari mesti diaktifkan.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200820/2890013-1-a?lang=0
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20200820/2890013-1-b?lang=0

Source: Zepp
Keywords: Computer/Electronics Consumer Electronics Health Care/Hospital Retail New products/services