omniture

CStone dan LegoChem Biosciences Memasuki Perjanjian Pelesenan Global untuk Konjugat Antibodi Ubat Baharu

CStone Pharmaceuticals
2020-11-02 11:00 45

 

  • CStone memperoleh hak eksklusif pembangunan dan pengkomersialan di luar Korea Selatan untuk LCB71, konjugat antibodi ubat ROR1
  • Perjanjian itu menambah saluran calon-calon ubat kelas pertama/terbaik dalam kelasnya untuk CSTone dengan aplikasi monoterapi dan kombinasi untuk pelbagai petunjuk barah
  • LCB71 telah menunjukkan keberkesanan praklinik dan mengurangkan ketoksikan

SUZHOU, China, 2 Nov. 2020 /PRNewswire/ -- CStone Pharmaceuticals ("CStone", HKEX: 2616) hari ini mengumumkan perjanjian pelesenan dengan LegoChem Biosciences, Inc. ("LCB", KOSDAQ:141080), untuk pembangunan dan pengkomersialan LCB71, konjugat antibodi ubat kelas pertama/terbaik di kelas yang berpotensi ("ADC").

Di bawah perjanjian itu, CStone memperoleh hak global eksklusif untuk menerajui pembangunan dan pengkomersialan LCB71 di luar Republik Korea. LCB akan menerima bayaran pendahuluan sebanyak AS$ 10 juta, dan sehingga $US 353.5 juta dalam pembayaran pencapaian kumulatif, ditambah royalti berperingkat.

Frank Jiang, M.D., Ph.D., Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif CStone, berkata: "Kami sangat gembira dapat menjalin kerjasama ini dengan LCB, sebuah syarikat platform ADC yang terkemuka, mendapatkan hak-hak global dengan suatu aset dengan sifat-sifat yang sangat berbeza dalam bidang onkologi baharu yang menarik. Perjanjian itu menambahkan ADC pertama ke saluran pembangunan CStone, dan memperkukuhkan francais perubatan ketepatan kami dengan modaliti baharu. Kami berharap untuk memanfaatkan potensi penuhnya dan membawakan ia kepada pesakit di seluruh dunia."

LCB71 adalah ADC pra-klinikal yang memasuki kajian pembolehan Ubat-ubatan Penyelidikan Baharu ("IND"). Ia menyasarkan ROR1 (reseptor yatim seperti reseptor tirosin kinase 1), sasaran ADC berpotensi tinggi untuk pelbagai kemaglinanan pepejal dan hematologi. Ekspresi protein ROR1 adalah lazim dalam pelbagai jenis kanser termasuk pelbagai bentuk leukemia, limfoma bukan Hodgkin, dan barah payudara, paru-paru, dan ovari.

LCB71 mempunyai prodrug toksin pyrrolobenzodiazepine ("PBD") proprietari yang diaktifkan bahawa alamat masalah ketoksikan yang biasa dikaitkan dengan muatan PBD tradisional. Ia telah menunjukkan perencatan tumor yang sepenuhnya dalam beberapa model kanser praklinikal, yang boleh ditafsirkan ke dalam indeks terapeutik yang luas untuk pelbagai kemaglinanan pepejal dan hematologi. Selain itu, ia menggunakan konjugasi tapak khusus untuk nisbah antibodi ubat yang tepat. Ini menyokong separuh hayat serum dan meningkatkan profil farmakokinetiknya, dan turut membolehkan pengeluaran yang homogen dan pembuatan berskala besar.

Dr. Yong-Zu Kim, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden LCB, berkata: "Kami gembira dapat mencapai perjanjian ini dengan CStone, yang telah menunjukkan kepakaran onkologi yang sangat luas, terutama dalam pembangunan klinikal global. Ini perkongsian meletakkan LCB71 dalam laluan menuju pembangunan dan pengkomersilan untuk pesakit di seluruh dunia. Kami yakin bahawa CStone merupakan rakan yang tepat untuk menjamin masa depan ubat yang penting ini."

Tentang CStone

CStone merupakan syarikat biofarmaseutikal yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan pengkomersialan ubat-ubatan imuno-onkologi dan perubatan kepersisan yang inovatif untuk menangani keperluan perubatan pesakit kanser yang tidak dipenuhi di China dan seluruh dunia. Ditubuhkan pada akhir tahun 2015, CStone telah mengumpulkan pasukan pengurusan bertaraf dunia dengan pengalaman luas dalam pembangunan, penyelidikan klinikal dan pengkomersialan ubat yang inovatif. Dengan penekanan strategik pada terapi kombinasi imuno-onkologi, Syarikat ini telah membina saluran yang memberi tumpuan kepada onkologi yang terdiri daripada 15 calon ubat, termasuk lima calon peringkat akhir pada percubaan penting atau peringkat ujian klinikal. Dengan pasukan yang berpengalaman, saluran yang banyak, model perniagaan yang didorong oleh pembangunan klinikal yang kukuh dan pendanaan yang besar, visi CStone adalah untuk diiktiraf secara global sebagai syarikat biofarmaseutikal China yang terkemuka dengan membawa terapi onkologi inovatif kepada pesakit kanser di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut tentang CStone, sila layari: www.cstonepharma.com.

Mengenai LegoChem Biosciences

LegoChem Biosciences (LCB) adalah syarikat biofarmaseutikal peringkat klinikal yang fokuskan dalam pembangunan terapi baharu generasi akan datang menggunakan teknologi penemuan ubat perubatan proprietari LegoChemistry dan teknologi platform ADC ConjuAll. Sejak penubuhannya pada tahun 2006, LCB memberikan tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan Konjugat-Antibodi-Ubat (ADCs), terapi antibiotik, anti-fibrotik dan antikanser berdasarkan teknologi platform proprietari. Untuk maklumat lanjut tentang saluran mantap LCB, sila layari: www.legochembio.com

Penyataan Pandang ke Hadapan

Kenyataan pandang ke hadapan yang dibuat dalam artikel ini hanya berkaitan dengan peristiwa atau maklumat pada tarikh kenyataan dibuat dalam artikel ini. Kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang, kami tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini atau menyemak semula secara terbuka mana-mana kenyataan pandang ke hadapan, sama ada sebagai hasil daripada maklumat baharu, acara akan datang atau sebaliknya, selepas tarikh kenyataan dibuat atau untuk menggambarkan berlakunya peristiwa yang tidak dijangka. Anda perlu membaca artikel ini dengan teliti dan memahami bahawa hasil atau prestasi masa hadapan kami yang sebenarnya mungkin berbeza dari yang diharapkan. Dalam artikel ini, pernyataan, atau rujukan, niat kami atau niat mana-mana Pengarah atau Syarikat kami dibuat pada tarikh artikel ini. Mana-mana tujuan ini boleh berubah berdasarkan pembangunan masa akan datang.

HUBUNGAN PELABUR CSTONE
ir@cstonepharma.com 

 

Source: CStone Pharmaceuticals
Related Stocks:
HongKong:2616 Korea:141080
Keywords: Health Care/Hospital Medical/Pharmaceuticals Pharmaceuticals Contracts Licensing/marketing agreements