omniture

LU International, KASIKORNBANK dan Robowealth bersama-sama julung kali perkenal ciri baharu di FinVest

Aplikasi pertama untuk pelabur Thai melabur terus dalam dana bersama luar pesisir daripada 33 syarikat pengurusan aset tempatan dan global
Lu International (Singapore) Financial Asset Exchange Pte. Ltd.
2021-09-17 20:35 96

SINGAPURA, 17 September 2021 /PRNewswire/ -- Lu International (Singapore) Financial Asset Exchange Pte. Ltd. ("Lu International"), subsidiari bagi platform perkhidmatan kewangan peribadi peribadi yang diperkasakan oleh teknologi yang terkemuka di China Lufax Holding (NYSE: LU), bersama-sama KASIKORNBANK, peneraju bagi perbankan digital dan salah sebuah bank yang terbesar di Thailand, serta Robowealth, salah sebuah syarikat teknologi kewangan (Fintech) yang terkemuka di Thailand, hari ini mengumumkan pelancaran ciri pelaburan dana luar pesisir dalam Aplikasi FinVest. FinVest ialah platform pelaburan dalam talian yang dibangunkan oleh Lu International, KASIKORNBANK dan Robowealth untuk pelabur yang celik digital. Ciri dana luar pesisir yang baru dilancarkan ini akan membolehkan pelabur Thai melabur terus dalam lebih daripada 1,000 dana daripada 33 (dan lebih) syarikat pengurusan aset yang terkemuka di serata dunia di hujung jari mereka. Langkah yang strategik ini dibangunkan sebagai respons kepada pandangan optimis pasaran ini terhadap pemulihan ekonomi global seperti yang dapat dilihat dalam ekonomi maju yang utama, susulan kemelesetan ekonomi akibat sekatan pergerakan pandemik. Tambahan pula, pelabur Thai hari ini lebih terbuka kepada pelaburan antarabangsa yang diterajui oleh peluang pertumbuhan, pulangan positif yang stabil serta pempelbagaian portfolio. Pasukan FinVest yakin bahawa ciri pelaburan dana luar pesisir akan dapat bertindak balas kepada keperluan pelabur menerusi pelbagai dana luar pesisir selaras dengan trend mega dengan halangan pelaburan yang rendah dan tanpa bayaran yang rumit.

Joanna Tang, Ketua Pegawai Eksekutif Lu International, mengulas, "Ia merupakan satu lagi pencapaian untuk Finvest bagi menawarkan pelanggan dengan cara yang mudah, cekap dan pintar untuk melabur dalam dana luar pesisir secara langsung. Membawakan pelaburan global kepada pengguna FinVest merupakan sebahagian daripada misi pasukan ini untuk menampung keperluan pelaburan pengguna yang berkembang pesat di Asia Tenggara dan sejajar dengan matlamat Lu International untuk menjadikan pelaburan global lebih mudah diakses. Dengan bekerjasama bersama KASIKORNBANK dan Robowealth untuk menjadikan Finvest sebagai platform mudah alih pertama di Thailand yang menawarkan dana luar pesisir, Lu menegaskan lagi komitmennya untuk membawa yang terbaik daripada teknologi dan kemampuannya kepada perkhidmatan pasaran Thai dengan lebih banyak ciri yang akan ditambah kepada platform FinVest pada masa akan datang. Kami percaya bahawa kerjasama ini akan dapat mempercepatkan langkah transformasi digital dalam industri institusi kewangan di Thailand dan di seluruh rantau Asia Tenggara."

Dr. Pipatpong Poshyanonda, Presiden KBank, menyebut bahawa trend pelaburan asing akan terus berkembang memandangkan kebanyakan pelabur masih bimbang akan keadaan COVID-19 di Thailand dengan kurang keyakinan terhadap ekonomi Thai. Oleh yang demikian, mereka telah mula meninjau pelaburan alternatif dengan pulangan yang stabil dan semakin berkembang, terutamanya dana pelaburan asing (FIF). Berdasarkan kepada Morningstar (Thailand), AUM diterbitkan yang dilabur dalam FIF (tidak termasuk dana jangka) telahpun melepasi 1 trilion baht pada bulan April 2021 manakala aliran dana terkumpul bagi separuh pertama tahun 2021 mencecah 190 bilion THB.

En. Chonladet Kemarattana, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan dan pengasas bersama Robowealth, menegaskan bahawa hari ini FinVest mempunyai lebih 130,000 akaun berdaftar. Ciri pelaburan dana luar pesisir di FinVest mempunyai faedah-faedahnya yang tersendiri. Pelabur boleh melabur dalam dana induk asing dengan pertukaran mata wang waktu sebenar. Pertindihan bayaran pengurusan tidak akan dikenakan bayaran terhadap pelaburan dana luar pesisir langsung. Selain itu, FinVest akan menyediakan cadangan pelaburan tidak berat sebelah yang neutral untuk dana tematik darat mahupun luar pesisir yang dipilih dengan berhati-hati oleh penganalisis pelaburan dan jawatankuasa pemeriksaan produk Robowealth.

FinVest ialah platform pelaburan digital inovatif di bawah konsep "Sayap Anda, Cara Anda" ("Your Wings, Your Ways") yang bertujuan untuk memperkasa dan memudahkan mana-mana pelabur dengan keperluan pelaburan mereka. Pelabur akan mendapat akses kepada himpunan maklumat, pandangan, artikel dan produk pelaburan serta dana yang disyorkan setiap minggu. Akaun perdagangan FinVest yang digabungkan adalah digital semata-mata dengan e-KYC dan pelabur juga mempunyai pilihan untuk mengikat akaun bank mereka dengan FinVest daripada mana-mana 4 bank Thai yang terkemuka iaitu Bangkok Bank, Krungthai Bank, Siam Commercial Bank dan KASIKORNBANK, lalu menjadikannya lebih mudah dan menyediakan lebih banyak pilihan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai FinVest, klik di sini.

Latar Belakang Lufax Holding Ltd

Lufax Holding Ltd ialah platform perkhidmatan kewangan peribadi yang diperkasakan oleh teknologi yang terkemuka di China. Lufax Holding Ltd sebahagian besarnya menggunakan tawaran produk bertumpukan pelanggannya dan saluran luar-talian-ke-dalam-talian untuk menyediakan perkhidmatan pemudahan kredit runcit kepada pemilik perniagaan kecil-kecilan dan pekerja bergaji di China serta penyelesaian pengurusan kekayaan yang disesuaikan untuk kelas pertengahan yang semakin berkembang pesat di China. Syarikat ini melaksanakan model perniagaan yang unik, modal-ringan, hub-and-spoke yang menggabungkan aplikasi teknologi dibina khas, data yang luas serta kepakaran perkhidmatan untuk memudahkan produk yang tepat kepada pelanggan yang tepat dengan berkesan. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.lufaxholding.com.

Latar Belakang Lu International

Lu International (Singapore) Financial Asset Exchange Pte. Ltd.("LUI") (No. Pendaftaran Syarikat 201702479G) memegang lesen perkhidmatan pasaran modal yang dikeluarkan oleh Penguasa Kewangan Singapura di bawah Akta Sekuriti dan Niaga Hadapan (Cap. 289 Singapura) ("SFA") yang berkaitan dengan perniagaannya dalam aktiviti yang dikawal selia oleh SFA dalam mengurus sekuriti, pengurusan dana dan menyediakan perkhidmatan jagaan untuk sekuriti kepada pelanggan yang layak.

Lu Global ialah platform pengurusan kekayaan dan pelaburan mudah alih dalam talian yang dikendalikan oleh LUI serta beribu pejabat di Singapura. Ia menawarkan akses dalam talian 24/7 kepada pelbagai jenis pelaburan yang berkualiti tinggi dan peluang untuk melabur dalam jumlah yang sedikit dengan mudah dan dengan tempoh komitmen yang singkat bagi memberi kefleksibelan maksimum di samping mendapat manfaat daripada pulangan yang menarik.

LUI ialah subsidiari Lufax Holding ("Lufax"), platform perkhidmatan kewangan peribadi yang diperkasakan oleh teknologi yang terkemuka di China. Lufax. Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.lu-global.com.

Source: Lu International (Singapore) Financial Asset Exchange Pte. Ltd.
Related Links:
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Entertainment Mobile Entertainment Telecommunications Licensing/marketing agreements New products/services Financial Technology