omniture

Xinhua Silk Road: Quanzhou, Fujian Timur China hantar surat dari bandar ini kepada penduduk Quanzhou luar negara di Festival Pertengahan Musim Luruh

Xinhua Silk Road
2021-09-23 20:39 62

BEIJING, 23 September 2021 /PRNewswire/ -- Quanzhou, sebuah bandar pelabuhan yang terletak di Wilayah Fujian, timur China dan dikenali sebagai kampung halaman untuk warga Cina luar negara, menghantar surat umum dari bandar ini kepada penduduk Quanzhou luar negara untuk memujuk kerinduan mereka terhadap kampung halaman di Festival Pertengahan Musim Luruh pada hari Selasa.


Bandar ini memilih waktu yang tepat untuk mengambil langkah ini memandangkan festival berkenaan, yang turut dikenali sebagai Festival Bulan, merupakan festival kedua paling penting untuk perjumpaan keluarga selepas Festival Musim Bunga di China.

Dengan hampir tiga perempat tahun 2021 sudahpun berlalu, Quanzhou meraikan Festival Pertengahan Musim Luruh bersama penduduk Quanzhou di dalam dan luar negara dengan pencapaian yang menggamit perhatian serta pengalaman yang menyentuh hati.

Pada lewat bulan Julai, "Quanzhou: Emporium Dunia di Song-Yuan China" telah diterima sebagai harta budaya dalam Senarai Warisan Dunia UNESCO di tengah-tengah sesi ke-44 Jawatankuasa Warisan Dunia yang sedang berlangsung, diadakan di Fuzhou, ibu kota Fujian.

Dengan mempercayai bahawa "di mana adanya air laut, di situ adanya orang Quanzhou", bandar ini sentiasa menjadi model untuk bekerja keras demi menggapai masa depan yang lebih baik.

Pada tahun 2020, Quanzhou menyaksikan buat julung kalinya keluaran serantau kasarnya melebihi satu trilion yuan, yang meningkat 2.9 peratus berbanding tahun sebelumnya biarpun dengan wabak COVID-19 yang berlaku.

Kini, bandar ini berusaha keras untuk membina Quanzhou yang lebih baik dengan rangka tindakan untuk pembangunan telahpun dibentuk dalam era baharu.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/323945.html

 

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Art Entertainment Publishing/Information Service Asian-related news