omniture

Jualan Global GWM pickup Langkaui 2 Juta Unit

GWM
2021-12-06 08:37 50

BAODING, China, 6 Disember 2021 /PRNewswire/ -- Baru-baru ini, GWM pickup mengumumkan di Auto Guangzhou 2021 bahawa jumlah jualan globalnya melebih dua juta unit yang menjadikan jenama ini sebagai jenama pikap Cina pertama yang mencapai prestasi jualan sedemikian.

 

Trak pikap ini merupakan jenis kenderaan pertama yang dikeluarkan oleh GWM dan menurut statistik rasmi, GWM pickup telah menyaksikan pertumbuhan jualan yang pesat selama bertahun-tahun. Jualan globalnya pada tahun 2019 mencecah 148,830 unit, meningkat 7.85% berbanding tahun sebelumnya. Pada tahun 2020, jualan berkenaan melonjak 51.2% berbanding tahun sebelumnya kepada 225,000 unit. Khususnya, GWM POER, Wingle 5 dan Wingle 7 menjadi tiga yang terunggul dari segi jualan model tunggal dalam pasaran pikap global. Tahun ini, GWM pickup menjual 187,000 unit hanya dalam tiga suku tahun dan khususnya GWM POER telah terjual lebih daripada 10,000 unit dalam 16 bulan berturut-turut.

GWM pickup telah mendapat pujian yang luas daripada banyak media auto antarabangsa yang merupakan faktor penting di sebalik pertumbuhan jualannya yang semakin meningkat. Dalam pandu uji luar jalan profesional di Rusia, media auto profesional tempatan Auto.ru mengulas bahawa GWM pickup lebih unggul berbanding jenama-jenama pikap yang lain dari segi kualiti pemanduan, pengendalian yang cemerlang dan prestasi luar jalan. Bakkie & Truck, majalah auto Afrika Selatan yang berwibawa, menilai GWM pickup sebagai salah satu daripada "3 Pikap Terunggul di Dunia" berserta jenama-jenama pikap besar yang lain. Jenama ini turut dinilai sebagai "salah satu model yang paling boleh dikumpulkan pada masa depan" oleh Driven, media auto senior di New Zealand.

Dalam pasaran global, banyak model GWM pickup telah diiktiraf oleh pelanggan atas prestasinya yang cemerlang, lalu meletakkan asas yang kukuh untuk jualannya yang mencecah lebih daripada dua juta unit. Pelanggan Rusia Burtsev amat berpuas hati dengan Wingle 7 atas kapasiti dan keandalan membawa bebannya yang hebat. "Saya akan memasukkan Wingle 7 dalam senarai pembelian saya," kata beliau. Selepas pelancaran dalam pasaran Timur Tengah, GWM POER diberi pengiktirafan tinggi oleh pelumba juara Bahrain, Salah untuk keselesaan tunggangan dan kebolehkawalan. "GWM POER mempunyai keupayaan untuk mengatasi keadaan jalan raya khas dan merupakan pilihan yang praktikal untuk perjalanan bersama keluarga dan membeli belah," kata beliau dengan senyuman.

Setakat Otober 2021, GWM pickup telah menjual lebih daripada 20,000 unit selama 14 bulan berturut-turut. Pada bulan November, jenama ini melancarkan beberapa model baharu di Auto Guangzhou 2021, termasuk Jingang POER, pikap super model konsep dan Heidan, membuka laluan ke arah peningkatan jualan global yang selanjutnya pada masa depan.

Untuk jangkaan pada masa depan, Zhang Haobao, Pengurus Besar GWM pickup, berkata, "Menjelang tahun 2025, GWM pickup akan mencapai jualan tahunan sebanyak lebih daripada 500,000 unit dan tersenarai antara tiga terunggul dalam jualan pikap global."

Source: GWM
Keywords: Auto Banking/Financial Service Internet Technology Publishing/Information Service Retail Telecommunications Transportation