omniture

Schindler lengkapi The Finance Centre Bonifacio Global City Daiichi Properties dengan Teknologi PORT Schindler

Schindler Group
2019-03-19 11:00 1036

MANILA, Filipina, 19 Mac 2019 /PRNewswire/ -- Jardine Schindler Philippines secara rasminya menyerahkan pemasangan lif dan eskalator yang terkini di The Finance Centre di Bonifacio Global City pada awal Februari 2019. Menara pejabat premium setinggi 42 tingkat yang menjadi mercu tanda dan terletak di Bonifacio Global City dibangunkan oleh Daiichi Properties dan kini menjadi sebahagian daripada kawasan kewangan dan gaya hidup Fort Bonifacio di metropolitan Manila. Sebagai projek pembangunan yang memenangi anugerah, Pusat Kewangan ini memperoleh anugerah Pembangunan Pejabat Terbaik Lima Bintang-Filipina sempena Anugerah Hartanah Asia Pasifik 2016-17. Ia turut menerima pengiktirafan Emas dipra-perakui LEED dan didaftarkan menerusi Lembaga Zon Ekonomi Filipina (PEZA) sebagai ekozon IT.

The Finance Centre - Daiichi Properties
The Finance Centre - Daiichi Properties

Jardine Schindler Philippines dipilih sebagai satu-satunya pembekal lif dan eskalator lantaran teknologi inovatif syarikat dan hubungan profesional mereka yang lama terjalin. Schindler pernah bekerjasama dengan Daiichi Properties untuk projek-projek lain yang terletak di Bonifacio Global City pada masa lalu, termasuk World Plaza, yang membawakan sistem kawalan destinasi teknologi Terminal Keperluan Penghuni Peribadi (PORT) Schindler.

Schindler berkolaborasi dengan pasukan Daiichi untuk reka bentuk lif dan eskalator The Finance Centre, mengkonfigurasi dan memilih sistem kawalan destinasi sepenuhnya. Schindler memasang sejumlah 20 Lif dan dua eskalator di The Finance Centre, mengoptimumkan laluan serta kecekapan pengangkutan untuk penyewa dan pelawat. Pemasangan ini menggabungkan S7000 Elevator berkualiti terbaik daripada Schindler menerusi sistem PORT Schindler.

Sistem PORT ialah teknologi mobiliti menegak revolusioner yang menyediakan penyewa dengan pengalaman perkhidmatan lif dan eskalator yang dipertingkat. Ia menentukan laluan optimum bagi setiap penumpang individu berdasarkan identiti mereka dan destinasi yang diperlukan bagi menawarkan perjalanan yang lancar dalam tempoh sesingkat mungkin. Selain itu, teknologi PORT dapat meningkatkan lagi tahap keselamatan bangunan dengan menawarkan penyesuaian akses lantai demi menjamin keselamatan bangunan dengan lebih baik.

Directors of Daiichi Properties and Jardine Schindler Philippines at the ribbon cutting ceremony.
Directors of Daiichi Properties and Jardine Schindler Philippines at the ribbon cutting ceremony.

"Jardine Schindler Philippines dengan sukacitanya menyediakan pengalaman mobiliti secara menegak yang luar biasa kepada penyewa dan pelawat The Finance Centre. Dengan Teknologi PORT Schindler, mereka berpotensi menghapuskan banyak kekangan sedia ada pada susun atur dalaman, memberikan kebebasan kreatif yang lebih luas kepada para arkitek apabila mereka bentuk generasi bangunan seterusnya. Tumpuan bangunan ini terhadap kemampanan, teknologi termaju dan inovasi membezakan tahap perkhidmatan mereka untuk menarik minat penyewa berprofil tinggi dengan jayanya," kata Peter Schwarer, Pengarah Urusan, Jardine Schindler Philippines.

Latar Belakang Schindler

Ditubuhkan di Switzerland pada tahun 1874, Schindler Group ialah penyedia utama global untuk lif, eskalator dan perkhidmatan berkaitan. Penyelesaian mobiliti Schindler menggerakkan lebih daripada satu bilion orang setiap hari di seluruh dunia. Di sebalik kejayaan syarikat berdirinya lebih 60,000 kakitangan di lebih 100 negara.

Latar Belakang Jardine Schindler Philippines

Schindler mula beroperasi di Filipina pada tahun 1975 dan merupakan satu usaha sama antara Jardine Matheson Hong Kong dan Schindler Holding Ltd. Switzerland. Jardine Schindler Philippines mempunyai lebih 40 tahun pengalaman kepakaran teknikal dalam industri tempatan. Ia mempunyai pejabat-pejabat strategik yang terletak di Metro Manila, Baguio, Cebu, Davao, Angeles dan Iloilo, bagi memenuhi keperluan syarikat-syarikat Filipina terhadap lif dan eskalator bertaraf dunia.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190315/2404757-1-a
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190315/2404757-1-b
Logo - http://photos.prnasia.com/prnh/20141111/8521406714LOGO

 

Source: Schindler Group
Keywords: Construction/Building Contracts